instant fap
NaslovnicaBiH

Bračni par deset godina držao djevojku u ropstvu

Bračni par deset godina držao djevojku u ropstvu

Policija u BiH je 17. maja uhitila bračni par za koji se sumnja da su deset godina u svojoj kući držali zatočenu državljanku Njemačke, djevojku Karlu. Djevojka je premlaćivana i tjerana da radi najteže fizičke poslove.

Stravično zlostavljanje događalo se u podnožju brda Vis u selu Karavlasi kod Kalesije, a slučaj je policiji prijavio stanovnik sela Gojčin Sead Makalić. Nakon opsežne istrage policije, bračnom paru Marinković je određen jednomjesečni pritvor, a zlostavljana djevojka je smještena u sigurnu kuću.

Po pričanju Seada Makalića, zlostavljana djevojka se zove Karla, a u BiH je stigla iz Njemačke kad se njena majka preselila kod njenog očuha, iako je on već imao ženu. Tada joj je bilo devet godina, piše list Oslobođenje. Poslije je njena majka otišla iz sela, a djevojčica je ostala kod očuha i njegove prve žene.

Svi znali za zlostavljanje i šutjeli
Kada je Makalić primjetio u kakvim uvjetima živi djevojka, te nakon što je vidio kako je zlostavljaju, cijeli je slučaj prijavio policiji. No, kada su službenici policije prije godinu dana stigli u kuću uhićenog bračnog para, djevojke nije bilo jer su je sakrili u podrumu. Makalić je nakon toga uspio fotografirati djevojku, nakon čega se policija počela ozbiljno baviti ovim slučajem. Drugi put su policajci djevojku pronašli prljavu i mokru u šumi. Djevojka navodno ima deformirane ruke od brojnih lomova, ima jedva četrdesetak kilograma te je puna ožiljaka od posjekotina i ugriza pasa.

Više je stanovnika Gojčina i susjednog sela Repuh potvrdilo da je djevojka zlostavljana, pa nije jasno zbog čega je šutnja trajala ovoliko godina.