instant fap
Naslovnicainmedia danas

BRAVO Dino Kurbegović na probi u Dinamu

BRAVO Dino Kurbegović na probi u Dinamu

Mlada sanska trenerica, Silvija Sekačić, polako i sigurnu ubire plodove svog napornog rada i truda,  a svijetao primjer je mladi i perspektivni nogometaš Dino Kurbegović koji pruža odlične partije u Austriji. Silvija je dipliomirani kondicioni trener i vlasnica Internacionalne diplome grassrots fudbala za trenere iz Norveške, te  trenerske UEFA C licence NS BiH.

Svoje znanje nesebično prenosi mnogim mladim sanskim sportistima sa kojima svakodnevno trenira i daje instrukcije na sticanju fizičke kondicije i snage.

Svijetao primjer njenog dugogodišnjeg i uspješnog rada je mladi i perspektivni nogometaš Dino Kurbegović, koji je ponikao u NK Podgrmeču i bio član sjajne generacije koja je osvojila brojne trofeje u BiH i van njenih granica. Posljednje tri godine izuzetno talentirani Kurbegović nastupa u Austriji i tenutno je član jedne od najboljih evropskih nogometnih Akedemija – Wac Wolfsberg Wac Kleganfurt.

Dino ovih dana boravi u Zagrebu, na probi u jednom od najvećih klubova Dinamu.

Ona naglašava da se  osjeća iznimno ponosno gledajući kako se Dino razvija i kako osvaja terene diljem Europe . Kako kaže,  on pokazuje  nevjerojatan napredak, dokazavši svoju vrhunsku klasu na terenu. Silvija ističe da je po njenom i mišljenju mnogih nogometnih stručnjaka mladi Kurbegović svojim igrama, radom i disciplinom zaslužio da obuče i dres  reprezentacije BiH U 15 i nada se pozivu.

Trenerica Sekačić na kraju kaže da Sanski Most i Bosna i Hercegovina trebaju biti ponosni na sve mlade talente koji se iz njih rađaju. Ona ističe da je Dino samo jedan od mnogih primjera sjajnih igrača koji su spremni napraviti korak naprijed i zauzeti svoje mjesto na međunarodnoj nogometnoj sceni. Poželjela mu je puno zdravlja, uspjeha i sportske sreće.

KOMENTARI