instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

BRAVO Dvije srebrne medalje

BRAVO Dvije srebrne medalje

Članovi Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Sanski Most ostvarili su odlične rezultate na Međunarodnom prvenstvu i 17. sportskim igrama paraplegičara, a ovaj put su osvojili dvije srebrne medalje.

U Zenici je od 17. do 19. septembra održano Međunarodno prvenstvo i XVII sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize F BiH u disciplinama trke u kolicima,kugla-koplje-disk i šah.

Nastupilo je 70 takmičara iz BiH, a treba istaći da za razliku od proteklih godina ovaj put nije bilo predstavnika drugih država zbog pamdemije corona virusa.

Takmičenje je sprovedeno po svim epidemiološkim mjerama, ali ipak u odličnoj atmosferi i druženju sportista. Na ovom sportskom događaju su nastupili i članovi Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Sanski Most koji su se i ovaj put, kao i na mnogim predhodnim domaćim i međunarodnim turnirima i prvenstvima, popeli na pobjedničko postelje dodavši svojoj bogatoj kolekciji medalja nove dvije.

Ekipno su osvojili dvije srebrne madelje u disciplinama kople i disk, a u ekipi su bili Šuhra Zukanović, Teufik Zukanović, Fadil Badnjević i Refik Ibragić. Kako nam je rekao Refik Ibragić, sanski sportisti su zadovoljni ostvarenim rezultatima i novim uspjehom, ali da su i tužni jer je sa njima u Zenicu trebala putovati i Edina Alagić koja je nažalost samo nekoliko dana prije preminula.

S toga su se i ovaj put maksimalmo potrudili da svoje Udruženje i grad Sanski Most predstave u što boljem svijetlu. Sanski sportisti invalidi ističu da dosadašnji dobri rezultati nisu došli slučajno jer treba dosta odricanja i napornog rada.

Ipak naglašavaju da su rezultati u drugom planu jer se vode parolom da se treba baviti sportom i da je važno učestvovati na takmičenja koja sa sobom nose brojna putovanja, nova poznanstva i druženja.

KOMENTARI