instant fap
Naslovnicainmedia danas

BRAVO Koncert koji je oduševio publiku!

BRAVO Koncert koji je oduševio publiku!

Učenici Osnovne muzičke škole Sanski Most održali su tradicionalni koncert koji se organizuje za kraj školske godine

Kao i obično koncertu koji je održan u ispunjenom prostoru hola Prve sanske škole, prisustvovao je veliki broj roditelja učenika koji pohađaju ovu muzičku školu, ali i drugih građana, ljubitelja muzike i muzičkog stvaralaštva iz našeg grada.

Osnovna muzička škola u Sanskom Mostu djeluje već dugi niz godina kao područno odjeljenje Umjetničke škole Bihać, i do sada je odškolovala nekoliko generacija, a bitno je naglasiti da i dalje iz godine u godinu vlada veliki interes za upisom novih učenika. Inače, ova obrazovna ustanova do sada je mnogim učenicima poslužila kao dobra polazna osnova u sticanju znanja iz muzičke naobrazbe, jer veliki broj učenika nastavljao je školovanje u srednjim muzičkim školama i muzičkim akademijama širom zemlje. Učenici muzičke škole redovno održavaju dva godišnja koncerta, na kraju polugodišta i povodom završetka školske godine. 

Pored toga bilježe i zapažene nastupe na velikom broju kulturnih događaja i manifestacija, čime prije svega promovišu kulturu i umjetnost, i obogaćuju kulturno-umjetnički život našeg grada. Bitno je naglasiti i da redovno ostvaruju odlične rezultate i osvajaju brojne muzičke nagrade na većini takmičenja širom države na kojima uzmu učešće.

KOMENTARI