instant fap
Naslovnicainmedia danas

BRAVO Saladin Džabić na golmanskom kampu Asmira Begovića

BRAVO Saladin Džabić na golmanskom kampu Asmira Begovića

Mladi talentovani golman Podgrmeča Saladin Džabić svakim danom pokazuje da je veliki golmanski potencijal.

Proteklog vikenda boravio je na Akademiji Asmir Begović, a grad Bihać je bio domaćin trening kampa za golmane.

Već petu godinu zaredom golmanska Akademija Asmir Begović, koju je naš nekadašnji reprezentativni golman i trenutni član Evertona pokrenuo u Sarajevu, a koja svoje ispostave ima i u Engleskoj i Njemačkoj, organizuje ljetne kampove za perspektivne mlade vratare.

Cilj turneje je da mladim čuvarima mreže omogući učešće u kampovima organizacijom treninga u njihovim gradovima. Učesnici su i raniji polaznici kampova Akademije Asmir Begović koji im se uvijek rado vraćaju, ali i oni kojima je dolazak na kamp prvi susret sa golmanskim pozivom.

Ovakvim načinom rada Akademija Asmir Begović već je iznjedrila brojne talente. Naime, za njihove članove već se čulo u domaćim klubovima, ali i među svjetskim skautima.

“Naša zemlja je stvarno nepresušni izvor talenta, ali isto tako smo svjesni da mnogi klubovi u našoj zemlji ne mogu priuštiti kvalitetan trenerski kadar za golmane, pogotovo u omladinskim kategorijama. Mladi golmani često rade bez trenera, odnosno bez specijalizovanih treninga. Nadamo se da ćemo im ovako pružiti priliku da vide svoje mogućnosti, usmjeriti ih prema napretku, ali i razviti odnose s klubovima i lokalnom zajednicom kako bi unaprijedili uslove za golmanske treninge u svim sredinama u BiH”, kazao je Begović.

Akademija Asmir Begović je projekat ljetnih kampova za golmane pokrenula 2018. godine. Od tada, kroz različite forme specijalizovanog golmanskog treninga, prošlo je više od 500 dječaka i djevojčica u više gradova Bosne i Hercegovine, Njemačke i Velike Britanije.

Sa polaznicima su do sada radili neki od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini, a tako planiraju da nastave da rade i u budućnosti.

KOMENTARI