instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Bravo za komunalno preduzeće “Sana”

Bravo za komunalno preduzeće “Sana”

Javno komunalno preduzeće “Sana” unatoč stečaju redovno ulaže u modernizaciju sredstava za rad. Ove godine su investirali ukupno 360 hiljada maraka, a među nabavkama ističu se multifunkcionalna mašina za čišćenje i održavanje ulica, putničko motorno vozilo te stroj za presovanje otpada.

Vrijednost nabavke multifunkcionalne mašine iznosi 210 hiljada maraka, a zanimljivo je da je projekat sufinansiran od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona s 40 hiljada maraka. Ova sredstva dolaze iz ekoloških naknada. Preostala financijska sredstva za nabavku osiguralo je samo JKP “Sana”.

Osim toga, spomenuto je da je nabavljeno i putničko motorno vozilo za potrebe firme, kao i stroj za presovanje otpada. Sve ove investicije ukazuju na to da preduzeće nastoji poboljšati i modernizirati svoje operacije, što može doprinijeti učinkovitijem obavljanju komunalnih usluga i boljem upravljanju otpadom.

Primjer JKP “Sana” može poslužiti kao inspiracija drugim preduzećima da kroz proces stečaja pronađu načine za očuvanje firme, radnih mjesta te stvaranje novih poslovnih prilika. Održavanje poslovanja kroz stečaj može biti kompleksan proces, ali ovakvi primjeri pokazuju da je moguće ostvariti pozitivan ishod i izgraditi poslovnu budućnost.

KOMENTARI