instant fap
NaslovnicaSport

Brazilski Ronaldo: Ronaldo je zaslužio “Zlatnu loptu“, prije nego Messi

Brazilski Ronaldo: Ronaldo je zaslužio “Zlatnu loptu“, prije nego Messi

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo kaže da kod njega nema dileme kada je u pitanju izbor najboljeg fudbalera svijeta za ovu godinu. Nekada sjajni napadač smatra da “Zlatna lopta“ treba pripasti Cristijanu Ronaldu, prije nego Lionelu Messiju.

Portugalski Ronaldo je favorit za osvajanje ovogodišnje “Zlatne lopte“, jer je postao šampion Evrope sa nacionalnim timom, ali i osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom.

Istog je mišljenja i nekadašnji brazilski as, koji je tokom karijere imao zadovoljstvo tri puta osvojiti “Zlatnu loptu“, 1996., 1997. i 2002. godine.

“Ako moram birati, onda bi ove godine ‘Zlatnu loptu’ prije dodijelio Ronaldu, nego Messiju, zbog svega što je osvojio“, kazao je Ronaldo za brazilske medije.

Cristiano Ronaldo do sada je tri puta osvajao “Zlatnu loptu“, koju od 2010. godine zajedno dodjeljuju Svjetska fudbalska federacija (FIFA) i France football. Prije toga dodjelu priznanja organizovali su svako za sebe. Cristiano Ronaldo je 2008. godine dobio priznanje u oba izbora, a 2013. i 2014. godine u zajedničkom.

KOMENTARI