instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Budimo podrška našoj bolnici

Budimo podrška našoj bolnici

Opća bolnica u Sanskom Mostu obilježava 15 godina postojanja i uspješnog rada. Ova zdravstvena ustanova je najvrijedniji poslijeratni projekt u Općini Sanski Most i od otvaranja je pružala viši nivo zdravstvene zaštite građanima koji su udaljeni od Bihaća i Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”. T

okom proteklih 15 godina, bolnica je suočena s brojnim poteškoćama, ali je uspjela opstati zahvaljujući predanim zaposlenicima i podršci lokalne zajednice.

Direktor bolnice, dr. Mustafa Avdagić, ističe da dolazi svijetlija budućnost za Opću bolnicu. Očekuje se značajna investicija u narednim godinama, posebno iz Federacije BiH, kako bi se unaprijedio nivo zdravstvenih usluga. Bolnica trenutno ima šest odjela koji uspješno djeluju, ali kao i druge medicinske ustanove u Bosni i Hercegovini, suočava se s problemom odlaska medicinskog kadra. Ovaj problem se rješava angažiranjem kadra koji već radi u drugim zdravstvenim ustanovama.

Opća bolnica Sanski Most ima značajan utjecaj na lokalnu zajednicu, što se može vidjeti iz brojki koje pokazuju da se godišnje obavi oko 300 operativnih zahvata, spašavajući tako veliki broj ljudskih života.

Dr. Avdagić najavljuje značajnu modernizaciju i poboljšanje kadrovske popunjenosti bolnice u narednih pet godina, kako bi osoblje bilo zadovoljnije nego ikad prije.

KOMENTARI