instant fap
Naslovnicainmedia danas

Bujrum na janjetinu kod Mufida

Bujrum na janjetinu kod Mufida

U ovoj našoj lijepoj zemlji svaka čaršija ima nešto svoje, nešto lično, nešto što i pri samom pomenu imena čaršije zaigra ti pred očima, ubrza disanje a srce ti potjera u grlo.

Sanski Most, hajde da ti pred očima ne zažubori devet rijeka koje je zaglila moja čaršija. Hajde da ti ne zamiriše cvijeće po kojem moju čaršiju nazvaše i Gradom cvijeća .

Eeeh, tradicija je u toj janjetini i adetima iskusnih gurmana da se spuste u čaršiju pa i kad ništa drugo za obaviti nisu imali a ono radi ćejfa da se pojede frtalj kile janjetine kod Talića i uz to prebaci koja u eglenu sa ahbabom a more vala i sa tek upoznatim insanom.

Bila je to tradicija koja se prenosila sa oca na sina i zadnji nam na usluzi bijaše Zajko ali on Allahu preči bijaše i ostade pečenjara bez nasljednika.

Da čaršija ne bude bez sočne janjetine, bez lijepog ahbabskog eglena, bez dima i mirisa pri sagorijevanju zdravog grmečkog drveta pobrinuo se ČEHIĆ MUFID zvani Skucani koji je sa sedamnaest godina nosio “GARONJU” i branio našu ljepoticu i pokrenuo je pečenjaru u Sanskom Mostu, u Prijedorskoj ulici gdje se opet može sjesti i u ugodnom ambijentu bašte baciti eglen, pojesti sočna podgrmečka janjetina a vala i zamotati će to, ako treba, Mufidova Alisa da se ponese porodici, musafirima, bolesniku ili kakvim ahbabima.

Zato, prijatelji moji, znani i ne znani, bujrum u moju čaršiju …
Bujrum i uživajte i vi u zagrljaju moje čaršije, zajedno sa njenih devet rijeka …
Bujrum, mirišite i udišite prelijepe mirise Grada cvijeća …
Bujrum i uživajte u okusu sočne podgrmečke janjetine kod 
MUFIDA i njegove ALISE!

Osman Menković

KOMENTARI