Capcom najavio igru Street Fighter 6, pogledajte trailer

HomeTech & Gadgets

Capcom najavio igru Street Fighter 6, pogledajte trailer

Prisjetimo se: Lov na Pokémone počeo je prije pet godina

Kompanija Capcom zvanično je najavila dolazak igre Street Fighter 6, novog izdanja legendarne borilačke franšize koja ove godine slavi 35. godišnjicu.

Street Fighter 6 je najavljen kratkim trailerom koji zapravo ne prikazuje gameplay, nego nagovještava da će igra izgledati realističnije u odnosu na prethodne. Iz Capcoma kažu da će više informacija o igri biti poznato tokom ljeta.

U kompaniji se nadaju da će Street Fighter 6 bolje proći u odnosu na prethodnu igru koja s epojavila na PC-u i PlayStationu 4 2016. godine, ali bilo mnogo problema sa bugovima i serverima. Prodana je u više od 6 miliona kopija,

Capcom je također najavio kompilaciju od 10 borilačkih igara za PS4, PS5, Xbox, PX, i Nintendo Switch. To je zapravo Capcom Fighting Collection, kolekcija koja će biti dostuona od 24. juna i uključuje sljedeće naslove: Darkstalkers: The Night Warriors, Night Warriors: Darkstalkers’ Revenge, Vampire Hunter 2: Darkstalkers’ Revenge, Vampire Savior: The Lord of Vapire, Vampire Savior 2: The Lord of Vampire, Hyper Street Fighter II: The Anniversary Edition, Red Earth, Super Gem Fighter Mini Mix (Pocket Fighter), Cyberbots: Full Metal Madness i Super Puzzle Fighter II Turbo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0