instant fap
NaslovnicaUncategorized

Čaplje snažno uz SDA

Čaplje snažno uz SDA

Mnogobrojni Čapljanci su iskoristili priliku, na sinoć održanoj javnoj tribini SDA, da se upoznaju s kandidatima na listi za Općinsko vijeće i kandidatom za Načelnika općine koje je deligirala Stranke demokratske akcije za predstojeće lokalne izbore,

Kandidat na listi za Općinsko vijeće i privatni poduzetnik Kemo Korlat je u ime domaćina otvorio javnu tribinu i referisao o ključnim izbornim ciljevima SDA.

caplje-3

Njegove komišije su gromoglasnim aplauzom potvdile snažnu podršku, ne samo njemu kao kandidatu koji najbolje može zatupati interese Čaplja, nego i Stranci demokratske akcije koja je prema njihovim riječima najviše doprinosila i doprinosi razvoju naše općine.

Nosilac liste Zinajda Hadžić Pašagić potvrdila je da je predložena pobjednička lista SDA sačinjena od značajnog broja žena, mladih, boraca, privrednika i poljoprivrednika, stručnih i obrazovanih kadrova koji će znati zastupati interesa građana Sanskog Mosta u narednom mandatnom periodu.

caplje-4

Kandidat za Načelnika općine Faris Hasanbegović je tokom predstavljanja Plana rada i Izborne platforme istakao značaj jačanja privrede i poljoprivrede u budućem radu.

Otvaranje novih radnih mjesta kroz stvaranje još boljeg poslovnog ambijenta najviši je prioritet. Hasanbegović je naglasio da nam predstoji  jedan ozbiljniji pristup čuvanju i komercijalizaciji naših prirodnih ljepota, kroz planski razvoj turizma naše općine.

caplje-2

Drugi dio javne tribine u kojem se vodila otvorena diskusija, Čapljanci su deligirali svoje projekte za čiju realizaciju u budućem periodu očekuju pomoć od Stranke demokratske akcije i njenih izabranih čelnika.

Jedan od zahtjeva kojeg su istakli jeste i vraćanje „Izložbe stoke“, obzirom da uzgajivači stoke kroz ovo natjecanje prezentiraju svoje rezultate ali i koriste ovu izložbu za druženje i razmjenu iskustava. Kandidat za načelnika je najavio je ponovno vraćanje ovoj tradiciji okupljanja sasnkih uzgajivača.

Nadalje, javno su Čapljanci iskazali potrebu za izgranjom šehidskog spomen obilježja, zamjenu dotrajalih bandera, i asfaltiranja jednog lokalnog puta, te je istovremeno najavljeno buduće pokretanje inicijativa mjesne zajednice za realizaciju ovih projekata. Izgradnja školskog igrališta, te postavljanje ograde oko škole u cilju podizanja kvalitete nastave i sigurnosti školske djece su također istaknuti na ovoj javnoj tribini.

Čapljanci su obećali svoju snažnu podršku Stranci demokratske akcije, te zatražili zajedničku proslavu buduće izborne pobjede.

caplje-1

KOMENTARI