instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Centar Zagreba danas u znaku duginih boja

Centar Zagreba danas u znaku duginih boja

Centar Zagreba bit će danas u znaku duginih boja, jer održava se 11. po redu Zagreb Gay Pride. Tema Zagreb Pridea ovaj put su LGBT obitelji, a slogan događanja “Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san

Sudionici ovogodišnjeg Zagreb Pridea okupljaju se u 14 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle će u Povorci ponosa proći ulicama u centru metropole. Cilj povorke je, kao i proteklih godina, u parku Zrinjevac, gdje su predviđeni govori i koncert.

Uoči 11. Zagreb Pridea organizatore je jučer primio predsjednik Josipović, a podrška je ranije stigla i od Ujedinjenih naroda. Tako će u Povorci ponosa biti i stalna predstavnica UN-a u Hrvatskoj Louisa Vinton.

“Ovo nije samo nešto što treba tolerirati ili poštovati kao osnovno ljudsko pravo već nešto što pokazuje da nas različitosti čine jačima. Radujemo se prilici što možemo sudjelovati”, kazala je.

Organizatori su pozvali sve građane da se, bez obzira na seksualnu orijentaciju, pridruže Povorci ponosa i tako podrže zagovaranje jednakosti i dostojanstva za sve LGBT osobe u Hrvatskoj.