instant fap
NaslovnicaMagazin

Četiri znaka da kupujete pogrešan kruh

Četiri znaka da kupujete pogrešan kruh

KRUH često ima lošu reputaciju, a to može zahvaliti činjenici da je bogat ugljikohidratima.

U posljednje vrijeme se čini kao da sve više ljudi obraća pažnju na unos ugljikohidrata i vlakana pa se tako i kruh našao u centru pažnje. Ipak, ako ne želite, ne trebate potpuno izbaciti kruh iz prehrane jer još uvijek možete pronaći izvrsne vrste kruha koje sadrže više vlakana, a manje rafiniranih ugljikohidrata i šećera te one vrste koje su posebno prilagođene prehrani s malo ugljikohidrata.

Dobro bi bilo potražiti kruh koji ima šest grama ili manje šećera po obroku i najmanje dva grama vlakana po obroku, kao i onaj koji sadrži cjelovito zrno, kaže nutricionistica Beth Stark. Također je važno obratiti pažnju na to koliko vaš kruh sadrži natrija, piše Eat This, Not That.

Ovo su najčešće pogreške koje ljudi rade pri kupnji kruha:

1. Pretpostavljate da “bez glutena” znači zdravo

Neka vas ne oduševljava ideja bezglutenskog kruha. Naravno, osim ako imate celijakiju ili morate izbjegavati gluten iz nekog drugog razloga.

“Mnogim kruhovima bez glutena nedostaju hranjivi sastojci koje dobivate od cjelovitih žitarica”, kaže Stark.

2. Ne sadrži cjelovite žitarice

“Svakako, zbog izraza ‘višezrnati kruh’ mogli biste pomisliti da to zvuči superhranjivo, ali ako vaš kruh ne sadrži određeni postotak cjelovitih žitarica, vjerojatno je samo riječ o mješavini rafiniranog bijelog i pšeničnog brašna”, kaže Stark. 

3. Kupujete samo krumpirov kruh

“Ova vrsta kruha je lišena svih nutrijenata iz pravih krumpira i često sadrži samo jedan gram vlakana te dva grama proteina po kriški, plus nekoliko grama dodanog šećera”, kaže Stark.

4. Kupujete kruh s maslacem

“Iako se pakirani kruh s maslacem može izrađivati ​​bez umjetnih boja, aroma ili konzervansa i ne sadrži kukuruzni sirup s visokom fruktozom (prema jednoj popularnoj marki), bolje je da ovaj ostavite na polici”, zaključuje Stark.

KOMENTARI