instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Četnički komandant u prvim redovima na Putinovom govoru: Nudio 200 eura za borbu na strani Rusa

Četnički komandant u prvim redovima na Putinovom govoru: Nudio 200 eura za borbu na strani Rusa

Bratislav Živković, zapovjednik tzv. Četničkog pokreta, iz prvih je redova slušao govor ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji se, tri dana prije godišnjice invazije na Ukrajinu, obratio ruskom parlamentu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak u svom obraćanju parlamentu da će nastaviti rat u Ukrajini i optužio je NATO savez, na čelu sa SAD-om, da raspiruje sukob u pogrešnom uvjerenju da može poraziti Moskvu u globalnom ratu, a također je objavio i da obustavlja sudjelovanje u Novom START-u.

Njegov govor, koji je trajao čak sat vremena i 45 minuta, slušala je čitava svita uzvanika, a u prvim redovima mogao se primijetiti i Bratislav Živković, zapovjednik tzv. Četničkog pokreta.

On je, inače, organizirao sudjelovanje u oružanim sukobima u Ukrajini, zbog čega ga je Srbija uhapsila 2018. godine. I dalje nije poznato koliko je srbijanskih građana odveo da se bore u Ukrajini, međutim poznato je da su ti “dragovoljci” za svoje sudjelovanje u ratovima u Ukrajini dobivali i mjesečnu plaću od 150 do 200 eura.

Živković je obuhvaćen i istragom Generalnog tužilaštva Ukrajine, zajedno s još pet državljana Srbije, zbog izvođenja napada na ukrajinske snage u regijama Donjeck i Luganjsk na strani proruskih separatista kao dio međunarodne ekstremne desničarske organizacije “Unité Continentale”.

Zadnji se put spominjao u medijima 2022., kada je objavljeno da je ranjen na ratištu u Ukrajini, gdje se iznova, naravno, borio na strani ruskog predsjednika Vladimira Putina.

KOMENTARI