instant fap
NaslovnicaSport

Ćiro: Baždarević mora uvjeriti igrače da niko nije bolji od nas

Ćiro: Baždarević mora uvjeriti igrače da niko nije bolji od nas

“Igrači moraju imati svijest privilegije da brane boje svoje zemlje i još veću da razvesele svoju naciju ili da je naprave nesretnom. Ne treba veći motiv”, ističe Ćiro

Ovo podneblje svakodnevno daje talente i Bosna i Hercegovina nikada neće biti bez neophodnenadarenosti. Međutim, treba to sve znati ujediniti. Mislim da Mehmed Baždarević već ima stanovito iskustvo. I sam je bio veliki nogometaš i mora uvjeriti igrače da niko nije bolji od nas, rekao je Miroslav Ćiro Blažević za Agenciju FENA.

Bivši selektor ističe da treba ići korak po korak i prvo se posvetiti Estoniji.

“Kada njega preskočimo, onda ćemo na drugog. Vrlo je nespretno razgovarati o globalnim kvalifikacijama, one idu etapa po etapa.”

“Bosna i Hercegovina već puno puta je zatajila u presudnom času, i kada sam ja bio izbornik. Nismo preskočili Portugal, što smo morali, pa ovo zadnje Evropsko prvenstvo nije smjelo biti bez naše nazočnosti. Ja se nadam da će Baždareviću naša sva ova iskustva itekako dobro doći da napokon BiH odvede na tu veliku smotru. Bili smo jedanput.”

Za Belgiju ističe da je favorit, no ostale protivnike u grupi Zmajevi bi trebali pobijediti.

Kvalitetniji smo i tim se povodim. Koncentrat talenta u reprezentaciji BiH je veliki. Mi ćemo njih pobijediti ako budemo imali svijest i ako budemo jedinstveni i bitno je da ‘raja’ bude uz reprezentaciju.”

“Igrači moraju imati svijest privilegije da brane boje svoje zemlje i još veću da razvesele svoju naciju ili da je naprave nesretnom. Ne treba veći motiv.”

KOMENTARI