instant fap

Ćiro Blažević i Ante Čačić vodili raspravu u “četiri oka”

Ćiro Blažević i Ante Čačić vodili raspravu u “četiri oka”

“Sine moj, ti si stvarno prolupao!”, kazao je Ćiro Blažević selektoru nogometne reprezentacije Hrvatske Anti Čačiću nakon duže polemike na zagrebačkoj špici, u kultnom Charlieju, sredinom ove sedmice, piše Jutarnji list.

Za stolom, u ringu, idejni otac “vatrenih” protiv šefa momčadi koja je u junu poželjela iskoračiti iz Šukerove i Bobanove sjene, ali se prerano vratila kući s Eura da bi joj nacija sazidala spomenik. Kao moderator diskusije Tomislav Horvatinčić ispočetka je, saznajemo, išao u Čačićevu korist, ali se tokom razgovora priklonio Ćiri Blaževiću, uvidjevši da je u pitanje dovedeno njegovo trofejno nasljeđe.

Očito ponesen dobrodošlicom naroda u zračnoj luci i vrlo dobrim medijskim recenzijama za igre na Euru, aktealni selektor nacionalne momčadi nakon povratka iz Francuske učinio je nemoguće – u samo jednom novinskom intervjuu za SN obrisao je pod čak trojicom legendarnih igrača i trenera.

Zato što su ignorirali takmičenje ili nisu poželjnom dozom oduševljenja i ushita pozdravili Čačićev rezultat, porciju su zaslužili Zvonimir Boban, Joško Skoblar i Ćiro Blažević.

Dok se Boban potpisniku teksta zahvalio na ponudi za novinski razgovor na tu temu, a Skoblar na prozivanje odmahnuo rukom, Ćiro nije odolio izazovu da spor raščistiti razgovorom u četiri oka. U spontanoj i “prijateljskoj” razmjeni mišljenja na špici saznao je tako da je Dinamov naslov iz 1982. godine osvojio ponajprije kao dobar motivator koji je tada znao iskoristiti nabujali nacionalni zanos. Bronca iz 1998. godine praktično je ocijenjena kao neuspjeh…

“Da Prosinečki nije zabio onaj sretni drugi gol, ne biste pobijedili ni Jamajku u prvoj utakmici”, bocnuo je Čačić sugovornika. “A zašto se ne sjetiš prvog gola nakon akcije koju sam šest godina brusio na treninzima? Osim toga, kako ćeš objasniti pobjede protiv Njemačke ili Holandije”, pozelenio je Ćiro od bijesa pa i sam posegnuo za udarcima ispod pojasa.

Morao je tada Čačić odslušati da je utakmicu s Portugalom odgledao kao čuvar plaže umjesto da odreagira trenerskim instinktom i na vrijeme podigne s klupe Marka Pjacu.

Izdeklamirao je on u nastavku više sočnih rečenica u brk sugovorniku i opalio šlagvort – “zaslužio si da ti sagrade spomenik usred Lisabona, ti si Portugalce lansirao prema naslovu europskog prvaka”.

KOMENTARI