instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Cjelovečernji koncert Harmonije na konferenciji Snaga žene

Cjelovečernji koncert Harmonije na konferenciji Snaga žene

Ove godine, udruženje ”Ujedinjene žene” organizira godišnju konferenciju, koja će trajati od 10. do 12. maja. Centralni dio održat će se 11. maja od 11 sati u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi. I ove godine vrijedne članice Udruženja „Ujedinjene žene“ obećavaju dan ispunjen pronicljivim diskusijama, smislenim pričama o planovima, radu i aktivizmu, te zajedničkom vizijom za svjetliju budućnost. 

Pored konferencije, ove godine za sve posjetioce radnog dijela konferencije, organizatori su su pripremili pravu muzičku poslasticu, koja će se održati nakon konferencije, u večernjim satima, u Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi.

Od 18:30h, međureligijski, mješoviti hor Harmonija održaće koncert za sve prisutne, te na svojevrstan način proslaviti snagu, istrajnost, različitost i prijateljstvo, teme konferencije ali i vlastitih vrijednosti. Ovaj hor je nastao 2012 godine u sklopu Centra za izgradnju mira u Sanskom Most. Godinu dana poslije s radom počinje dječji hor Melody, a nakon toga i omladinski hor te orkestar. 

Udruženje Harmonija osnovano je 2019.godine i sve pomenute sekcije postaju dio ovog udruženja.  Udruženje Harmonija je udruženje koje prvenstveno  radi na očuvanju horske pjesme, ali i drugih kulturnih sadržaja kao sto su teatar, promocije knjiga i slično. Posebnu pažnju pridaju bosanskoj tradicionalnoj muzici ali i tradicionalnoj muzici regiona, popularnoj muzici, muzici svjetske literature. 

Hor je imao priliku da se predstavi publici sirom BiH, ali i Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemacke i Francuske. Mjesoviti hor Harmonija krase ljudi različitih starosnih doba i energija, koji su kroz godine rada i druženja prerasli u jednu veliku porodicu. Ponosni su na organizaciju I realizaciju ramazanskih I božićnih koncerata u Sanskom Mostu,  Prijedoru,  Banja Luci, Bugojnu, Manifestaciji “Veče sevdaha”,  Manifestaciji “Muzika za sve” i tradicionalnom koncertu dječjih horova.

Na koncertu u subotu, na repertoaru se nalaze sevdalinka, starogradska pjesma,  te zabavna pjesma BiH I regiona. Horom rukovodi Alma Karabeg prof. Pokrovitelj ovog  Cjelovečernjeg koncerta je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK i  ministar gosp. Denis Osmankić. 

Organizatori pozivaju sve građanke i građane Bosanske Krupe  i USK da dođu 11. maja u Veliku salu Doma kulture od 18:30h i uživaju u pjesmi i druženju.

Ulaz je slobodan.

KOMENTARI