instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Da ima BiH, a i nas u njoj: Mladi na planinarskoj stazi

Da ima BiH, a i nas u njoj: Mladi na planinarskoj stazi

Osnovna škola “5. oktobar” iz Sanskog Mosta, u suradnji s lokalnim klubom Condor, organizirala je poseban projekt za učenike, usmjeren na vraćanje mladih prirodi. Ovaj projekat, osmišljen od strane pedagoških radnika, imao je za cilj razvijanje samopouzdanja i timskog duha kod mladih.

Učenici su tokom dana imali priliku sudjelovati u različitim aktivnostima, uključujući planinarenje, penjanje na stijenu, orijentaciju i streličarstvo. Ove aktivnosti nisu samo omogućile mladima da se fizički aktiviraju, već su im pružile priliku da rade na svojim vještinama i međusobnom povjerenju.

“Ovaj projekat je sjajan način da se učenici povežu s prirodom i razviju važne životne vještine”, rekao je jedan od pedagoških radnika uključenih u organizaciju.

Mladi su pokazali veliki entuzijazam i spremnost da uče i surađuju, čime su dokazali da i u današnje vrijeme mogu pronaći radost i inspiraciju izvan digitalnih ekrana.

Projekat je bio izuzetno uspješan i planirano je da se slične aktivnosti nastave i u budućnosti, kako bi se mladi još više približili prirodi i međusobno se povezali kroz zajedničke izazove i avanture.

KOMENTARI