instant fap
NaslovnicaMagazin

Da li je moguće ostati u prijateljskim odnosima s bivšim partnerom

Da li je moguće ostati u prijateljskim odnosima s bivšim partnerom

Mnogi se pitaju je li moguće ostati u dobrim odnosima s bivšim partnerom. Stručnjaci kažu – naravno. Prema istraživanju koje su provela američka sveučilišta Purdue, Syracuse i Oregon, više od polovice parova nakon prekida ostaje u kontaktu.

Međutim, samo neki mogu uspostaviti pravi i iskreni prijateljski odnos, a to su oni parovi koji su vezu započeli kao prijatelji. Čak i ako je prekid bio negativno iskustvo i do njega nije došlo zajedničkom odlukom, par čija se ljubav razvila iz prijateljstva moći će nakon nekog vremena realno sagledati situaciju i shvatiti da možda ne mogu funkcionirati kao intimni partneri, ali to ne znači da se i dalje ne vole i poštuju kao prijatelji.

Kvalitete koje ste cijenili u svom partneru u doba kada ste bili samo prijatelji još uvijek su dio njega stoga se smijete prepustiti ideji o zdravom prijateljskom odnosu.

Ne možete očekivati da sve bude isto kao u vezi, ali samo bez seksa. To će biti potpuno nov odnos. Oboje morate biti iskreni oko svojih namjera. Kako bi prijateljstvo funkcioniralo, ni jedno od vas dvoje ne smije željeti nešto više, kazala je za Glamour psihoterapeutkinja i predavačica na Harvardu, dr. Holly Parker.

Stručnjaci smatraju kako je pravo prijateljstvo između osoba koje su vezu započele kao ‘stranci’ i nisu se poznavali rijetkost. Moguće je u situacijama u kojima do prekida nije došlo zbog preljuba ili drugih ljubavnih ‘prekršaja’, a ako je veza bila prepuna svađa i nerazumijevanja onda ni ne pokušavajte uspostaviti prijateljstvo jer ipak zavrjeđujete prijatelja koji će vas znati cijeniti i poštivati.

KOMENTARI