Da te volim duša zna: Podsjetimo se na ljepote naše domovine

Homeinmedia danas

Da te volim duša zna: Podsjetimo se na ljepote naše domovine

Poleti ptico bijela.. Idi do Sanskog Mosta VIDEO

Ekipa produkcije Helifilm građanima Bosne i Hercegovine poklonila je svojevrsni kolaž kroz video isječke najljepših krajeva naše zemlje uz jednu od najprepoznatljivijih pjesama posvećenih domovini.

Da te volim duša zna draga moja sretan ti rođendan. Podijelite video i drugima poželite sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dargoj mojoj BiH. Verzija iz ‘94, kandidirana za himnu Bosne i Hercegovine u toku rata sa izmijenjenim tekstom. Izvodi je operna diva Sandra Bagarić uz vokalnu pratnju braće Kurtović i studijskih pjevača.

Tekst napisao Fikret Kurtović – Fifi, Autor muzike: Ismet Kurtović.

Vodeći se izrekom “Slika govori hiljadu riječi” ovim videom ispričana je priča o zemlji o kojoj se najljepše govori upravo slikama.

Tu nema politike, nacije, vjere. Tu ona priča sama za sebe, jezikom prirode. Baš takvu je svi volimo i želimo. Njena nam ljepota i svaki komad zemlje na kojem smo preživjeli i proživjeli svoje živote, mami uzdahe sreće i čežnje.

Sretan ti Dan državnosti, domovino sto puta napadana, nikad poražena – kažu kreatori ovog kolaža koji će uz dobro poznatu pjesmu sigurno na svoj način ući u srca svih ljud koji vole svoju zemlju.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0