instant fap

Dan košarke je pred nama: Danas svi na druženje

Dan košarke je pred nama: Danas svi na druženje

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu danas će se održati promocija košarke. Naime, mladim sanskim košarkašima i košarkašicama na jednodnevno druženje sa dvije muške i jednom ženskom ekipom dolazi KK „Koš“ iz Sarajeva pod vodstvom bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve.

Planirano da se odigraju dvije prijeteljske utakmice u konkurenciji kadeta i juniora – muškarci, te u konkurenciji djevojčica godište 200-to i mlađe. 


Kako nas je informisao Emir Lasić, predsjendik OKK „Sana“ i trener ŽKK „Sana“, cilj je da se sa sarejevskim klubom uspostavi dugoročna prijateljska saradnja. On naglašava, da je poznata činenica da KK „Koš“ vrbuje talente širom BiH, tako da postoji mogućnost da pojedini sanski mladi košarkaši nastave trenirati u ovom klubu. Iz Unsko – sanskog kantona već trojica igrača su čanovi „Koš-a“, dvojica iz Bosanske Krupe i jedan iz Bijaća. Također, mnogi igrači iz klubova u regionu žele upravo u ovom sarajevskom klubu da napreduju i grade svoju budućnost.


KK „Koš“ je osnovan 2007.godine i tada je brojao 50 članova. Vođeni vizijom da se što više mladih ljudi bavi sportom, masovnost u klubu se povećava iz godine u godinu. Klub danas okuplja 350 dječaka i djevojčica u svim selekcijama iza kojih su su brojna putovanja, pobjede i značajni rezultati, kao i lijepa druženja. Primarni i osnovni cilj KK ”KOŠ” jeste masovnost i omogućavanje što većem broju djece da se bave košarkom i sportom uopšte. Da bi sve aktivnosti bile upotpunjene i realizovane, to zahtjeva stručan rad na visokim nivou kao i uposlenje obrazovanih, stručnih kadrova. a sve u cilju da djeca pravilno odrastaju na psiho-fizičkom planu daleko od poroka ulice i današnjeg vremena.


Promocija košarke u Sanskom Mostu počinje u 11:30 sati, a iz OKK „Sana“ i ŽKK „Sana“ pozivaju svoje sugrađane, a posebno omladinu, da svojim prisustvom uveličaju ovaj sporski događaj.

KOMENTARI