instant fap
NaslovnicaUncategorized

Danas memorijalni turnir „Emin Beširević – Ilijaz Ilko Kuželj“

Danas memorijalni turnir „Emin Beširević – Ilijaz Ilko Kuželj“

Nogometni klub Podgrmeč iz Sanskog Mosta i ove godine, treći put za redom, organizuje Memorijalni turnir „Emin Beširević – Ilijaz Ilko Kuželj“.

Ovaj sportski događaj se održava u povodu četvrte godišnjice od velike tragedije kada je dvanaestogodišnji dječak Emin Beširević smrtno stradao na pomoćnom terenu sanskog Gradskog stadiona, te u znak sjećanja na jednog od najboljih nogometaša ONK „Sloboda“ iz Mahale, Ilijaza Kuželja, koji je poginuo u oružanim borbama 1992. godine braneći svoj grad.

Turnir će se održati u subotu 4. juna sa početkom u 10 sati na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu pod sloganom „Podržimo djecu – podržimo nogomet“.

Ove godine učestvuju mladi nogometaši 2006. godište i mlađi. Nastipiće 180 igrača iz 15 ekipa iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine rapoređenih u tri grupe – dvije po pet i jedna sa četiri ekipe.

Grupa A: NK „Podgrmneč“, Škole fudbala „Zmajevi“ Bosanaska krupa, „Bubamara“ Novi Grad, „ Sportprevent“ Bugojno i NK „Rudar“ Kamengrad.

Grupa B: NK „Sloga“ Bosanaka Otoka, FK „Rudar“ Prijedor“, Škola fudbala „Zmajevi“ Sanski Most, „Kolibri“ Bihać i „Podgrmčeč II“. Grupa C: NK „Metalleghe“ Jajce, FK „Rudanka“ Doboj, „Zmajevi II“ Sanski Most i Škola fudbala „Zvijezda“ Velika Kladuša.

Igra se po sistemu 6+1 igrač na travnatom terenu dimenzija 50×40 metara i golove 5 metara. Organizator će nagraditi tri prvoplasirane ekipe, te najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira.

Iz Nogometnog kluba Podgrmeč učesnicima turnira već su zaželjeli ugodan boravak u gradu na devet rijeka, te su uputili poziv i ljubiteljima nogometa, a posebno djeci i omladini, da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj.

KOMENTARI