Danas nastavak omladinskog turnira

HomeSanski MostLokalne teme

Danas nastavak omladinskog turnira

Sve spremno za veliko polufinale

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u protekli četvrtak je počeo Omladinski malonogometni turnir, kojeg organizira Nogometni klub „Podgrmeč“.

Na ovom sportskom događaju učetsvuje 19 ekipa u mlađim uzrasnim kategorijama i to po pet ekipa u konkurenciji juniora i kadeta, te po tri ekipe u konkurenciji pionira godišta 2001./2., 2003. i 2004. Ekipe su iz Sanskog Mosta i Ključa, a sve ekipe će igrati međusobne susrete – mini liga. Do sada je odgrano 25 utakmica, a turnir danas počinje u 11 sati i na rasporedu je pet utakmica:
kadeti
Mesnica Bego – Inter klub Cinema
11.30 – 2003.godište
Novo Naselje – Nk Podgrmeč
12.00 – kadeti
Ćelebija – Drvo pr Horozović
12.30 – juniori
Restoran Kula – NH Avdić
13.00 – juniori
Nekretnine Gold – Gril Emina

Turnir se nastavlja u četvrtak od 12 sati, a u petak će se odigrati finalne utakmice u svim kategorijama. Prva utakmica počinje u 12 sati.

U „Podgrmeču“ ističu, da se ovaj sportski događaj organizira zbog velikog interesa djece i njhovih roditelja. Cilj je da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje i da se zabave tokom učeničkog zimskog raspusta. Treba reći, da je veliki broj osnovaca uključen u omladinske selekcije sanskih nogometnih klubova i škola nogometa, a turnr je šansa da osjete prava takmičarska iskušenja.

S toga su već viđene, a tek se očekuju uzvudljive i neizvjesne utakmice, a to bi trebalo privući i ljubitelje nogometa da u što većem broju prisustvuju turniru. Cijena dnevne ulaznice tokom prvog kruga takmičenja bit će 1 KM, dok će ulaznica za finalne utakmice koštati 2 marke.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0