instant fap

Izmislili da je beba umrla od temperaturnog šoka

Emina Kazić iz sela Čaplje kod Sanskog Mosta, baka jednoipogodišnje djevojčice Ajle, koja je preminula prije nekoliko dana, kaže da je njena unučica imala urođene probleme sa disanjem.

Ona ističe da je beba zbog toga od rođenja bila pod specijalnim liječničkim tretmanom.

Kazićeva dodaje da su prije nekoliko dana roditelji djevojčice Elvir i Ajda Šahić doputovali iz Švedske u BiH na godišnji odmor.

“Namjeravali su da provedu nekoliko dana u Konjicu, odakle je suprug moje kćerke, a potom su drugi dio odmora željeli provesti kod nas, u Čaplju”, rekla je Kazićeva.

Prema njenim riječima, neposredno po dolasku u Konjic djevojčici je pozlilo.

“Teško je disala i najvjerovatnije su tegobe bile uzrokovane promjenom klimatskih uslova, pošto su u Švedskoj trenutno mnogo niže temperature nego kod nas, a o vlažnosti vazduha da se ne govori”, ispričala je Kazićeva.

Ona je dodala da je u jednom trenutku djevojčici ponestalo vazduha i da su je roditelji odvezli u Dom zdravlja u Konjicu, odakle je hitno upućena u bolnicu u Mostaru.

Kazićeva je rekla da je dijete preminulo tokom puta, ističući da porodica ima velike primjedbe na liječnički tretman koji je pružen bebi.

“Mislim da optužbe o tome da je dijete preminulo od temperaturnog šoka navodno zbog klime u automobilu ne stoje. Te priče su izmislili zlonamjernici. Roditelji su posebnu pažnju vodili kod odabira automobila kojeg će iznajmiti za putovanje u BiH, upravo zbog činjenice da je dijete imalo disajne probleme”, rekla je Kazićeva.

Prema njenim riječima, roditelji nisu željeli da obdukcija bude obavljena u BiH.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar kažu da ih niko nije obavijestio da je beba trebalo da iz Konjica bude transportovana u mostarsku bolnicu.

“Sve o tom slučaju znamo samo na osnovu natpisa iz medija”, naveli su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

KOMENTARI