instant fap
NaslovnicaUncategorized

Dirhem u školama 2015.: Školske torbe i pribor za 120 učenika

Dirhem u školama 2015.: Školske torbe i pribor za 120 učenika

Prošle sedmice aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ posjetili su Prvu sansku školu u Sanskom Mostu, te učenicima uručili školske torbe sa priborom. Na ovaj način pružili smo podršku za 20 učenika uzrasta od 5. do 9. razreda osnovne škole.

Ovom aktivnošću okončana je akcija prikupljanja i uručenja školskog pribora za učenike u 2015. godini.
Osim u Sanskom Mostu, naši aktivisti uručili su školske torbe i pribor u Travniku i Busovači, gdje smo također obradovali naše vrijedne učenike.

Ovom akcijom obuhvaćeno je ukupno 120 učenika u tri osnovne škole, a ukupna vrijednost doniranog školskog pribora je 2.240 KM.
Na ovaj način željeli smo, već treću godinu zaredom, dati naš doprinos i podršku obrazovanju i odgoju vrijednim učenicima osnovnih škola.

Želimo se najsrdačnije zahvaliti našim plemenitim donatorima koji su uzeli učešće u ovoj aktivnosti donirajući svoja novčana sredstva.

Također, zahvaljujemo se upravama škola, vrijednim pedagozima i nastavnom osoblju koji su nam pomogli pri realizaciji ove akcije, kao i našim volonterima koji su, kao i mnogo puta do sada, aktivno radili ne štedeći svoj trud i vrijeme.
Naša zajednička misija jeste pomoći potrebnima, te podržati i obeveseliti naše najmlađe kad god to možemo.

(dirhem.org)

KOMENTARI