instant fap

Divanhana pred nastup na „Noći tursko-bosanskog prijateljstva“: Publika u svakom kutku BiH dušom osjeća sevdah

Divanhana pred nastup na „Noći tursko-bosanskog prijateljstva“: Publika  u svakom kutku BiH dušom osjeća sevdah

Na sedmoj manifestaciji “Noć tursko-bosanskog prijateljstva”, koju organiziraju Općina Visoko i Bosansko- turska platforma prijateljstva, u subotu u kulturno-sportskom centru „Mladost“ u Visokom nastupit će i sevdah atrakcija „Divanhana“. 

U odličnom trosatnom programu događaja, pored „Divanhane“ nastupit će i Armin Muzaferija, Ilma Karahmet, te pjevač i suorganizator iz Republike Turske – Orhan Cakmak.

– Program će biti bogat i vjerujem da će publika u njemu uživati. Svakako da podržavamo događaje koji oživljavaju i oplemenjuju kulturni život u manjim sredinama naše zemlje, i drago nam je kada nam se pruži prilika da budemo njihov dio. Na našem repertoaru će se naći sevdalinke koje su zadnjih godina neizostavan njegov dio i one koje publika prepoznaje upravo po našem stilu izvođenja. U Visokom smo ranijih godina imali priliku u više navrata realizovati koncerte i svaku posjetu ovom mjestu pamtimo kao lijepu i ugodnu. Publika u našoj zemlji, u koji god njen kutak zavirite, sasvim sigurno svom dušom osjeća sevdah – kaže Neven Tunjić, lider „Divanhane“.

Ističe da možda upravo “Noć tursko-bosanskog prijateljstva” bude okidač za neke nove kreativne sudare različitih tradicija i kultura.

– Drago nam je da u Visoko dolazi Orhan Cakmak. Sa pomenutim gospodinom nismo imali priliku sarađivati, ali, ko zna… Mi smo upravo u realizaciji promotivne turneje na kojoj promovišemo naše posljednje studijsko izdanje “Kardeš”, koje smo radili u saradnji sa umjetnicom iz Turske Suzan Kardeš. Sa njom nas očekuju zajednički koncerti na festivalima u Francuskoj i Belgiji tokom 2019. godine, ali, sasvim sigurno, i koncertne aktivnosti u Turskoj, gdje je pomenuti album objavljen od strane Kalan Muzika, jednog od najprestižnijih izdavača u toj zemlji – govori Tunjić.

KOMENTARI