instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Divlji zečevi pušteni u sansko lovište

Divlji zečevi pušteni u sansko lovište

Članovi Lovačkog društva „Sana“ pustili su danas u lovište 34 komada odraslih zečeva koje su nabavili sopstvenim sredstvima u uzgajalištu koje se nalazi u Orašju.

Radi se o redovnim i planiranim aktivnostima obnavljanja fonda sitne divljači i obogaćivanja lovišta, kažu u ovome društvu. Riječ je o zečevima u najboljoj životnoj dobi i kondiciji, starosti tri mjeseci, a radi se o 22 ženke i 12 muških primjeraka.

Zečevi su danas pregledani od strane veterinarskog inspektora, podijeljeni članovima više lovačkih sekcija i potom pušteni na slobodu u više različitih dijelova sanskog lovišta.

Inače, ovo je već druga godina zaredom kako se vrši nabavka divljih zečeva i njihovo puštanje u lovište. Također,podsjećamo da su sanski lovci nedavno, također vlastitim sredstvima, nabavili 600 mladih fazana, a za nabavku divljači tokom ove godine planirano je da se utroši 10 hiljada maraka.

U Lovačkom društvu „Sana“ se nadaju kako će se sva divljač uspješno prilagoditi uslovima boravka u lovištu, te ističu kako su značajne napore uložili u čišćenje lovišta u proteklom periodu.

Također, sanski lovci s nestrpljenjem očekuju početak nove lovne sezone koji je planiran za početak mjeseca oktobra.

KOMENTARI