DOBRE VIJESTI Novih pet projekata u Sanskom Mostu

Homeinmedia danas

DOBRE VIJESTI Novih pet projekata u Sanskom Mostu

Ovo su projekti koji će promijeniti izgled Sanskog Mosta

U organizaciji Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Sarajevu je održan prvi radni sastanak Općinskih načelnika i gradonačelnika vezano za implementaciju projekta ”Jačanje uloge Mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, kojeg sufinansiraju Vlada Švicarske i Švedska u saradnji sa 41 općinom iz BiH, a kojeg implementira UNDP na području 199 Mjesnih zajednica.

Na sastanku je predstavljen plan aktivnosti do kraja 2024. godine, a koji se tiče implementacije projekata na području lokalnih zajednica uz jačanje kapaciteta Društvenih centara koji su osnovani u svim općinama i gradovima koji učestvuju u projektu.

Na području Općine Sanski Most planirana je realizacija 5 projekata na području Mjesnih zajednica Desna obala, Fajtovci, Tomina, Kijevo i Vrhpolje ukupne vrijednosti oko 194.000,00 KM, a projekti uključuju izgradnju gradskog kupališta na lokalitetu Gerzovo, sanaciju prostorija MZ u Fajtovcima, izgradnju saobraćajnice u Tomini, te izgradnju igraonice u Vrhpolju i sanaciju prostorija MZ i dijela lokalnog vodovoda u Kijevu.

Završetak svih projektnih aktivnosti planiran je do kraja 2022. godine, a Općina Sanski Most sve navedene projekte sufinansira u iznosu od 70% iz vlastitih sredstava.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0