instant fap

Dodik: U meni teče krv Drvarčana

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Drvaru da neće odustati od odbrane srpskog naroda i njegovog identiteta.

“Ako Dvarčani nisu odustali, ni ja ne mogu odustati od odbrane srpskog naroda. Ovo su vremena u kojima je lako izgubiti sve, ali Srbi ne smiju izgubiti sebe”, rekao je Dodik tokom proslave krsne slave Eparhije bihaćko-petrovačke – Sabor srpskih svetitelja, prenosi Srna.

On je čestitao 22 godine od osnivanja Bihaćko-petrovačke eparhije i eparhijsku slavu – Sabor srpskih svetitelja Njegovom preosveštenstvu episkopu bihaćko-petrovačkom Hrizostomu, sveštenstvu i vjernicima, kojima je zahvalio na onome što su učinili za očuvanje i obnovu svetinja na ovom prostoru.

Dodik je naveo da su duhovni oci svojim prisustvom na prostoru ove eparhije omogućili povratak prognanom narodu ovog kraja.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da je danas časno biti Srbin koji ne da svoje, a poštuje i ne vrijeđa druge.

“Vučem korijene iz Drvara i uvijek ću biti sa Drvarčanima”, rekao je Dodik u obraćanju pred 3.000 vjernika okupljenih na proslavi kojoj je, između ostalih prisustvovao i ministar finansija i trezora BiH i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Bihaćko-petrovačka eparhija formirana je u maju 1990. godine. Ova eparhija je nasljednica bihaćke eparhije koja je osnovana 1925. godine.

KOMENTARI