instant fap

Donacija iz Burse Majkama Srebrenice

U ime turske opštine Bursa, Edukaciono-kulturni centar “Istanbul” u Sarajevu danas je uručio donaciju udruženju Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa.

Predsjednica centra “Istanbul” Feyza Tanok – Šehbajraktarević uručila je danas novac predsjednici udruženja Majke enklave Srebrenica i Žepa Muniri Subašić, potpredsjednici udruženja Kadi Hotić i članici Zumri Šehomerović.

“Obradovani smo donacijom, jer će nam novac pomoći u našem radu i budućim aktivnostima. Veliko hvala svima koji su se potrudili i pomogli nam na ovaj način”, rekla je Šehomerović za agenciju Anadolija.

Novac će biti iskorišten za aktivnosti koje će Udruženje sprovoditi u Srebrenici krajem godine, istakla je Šehomerović, te za put u Haag. Ona je dosadašnju saradnju sa centrom “Istanbul” ocijenila kao veoma dobru, te izrazila nadu da će ona nastaviti u istom pravcu.

“Tokom manifestacije ‘Sedmica za Bosnu’ koja je održana u Bursi prilikom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, prikupljen je novac. Pored građana Burse, kćerka premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana Sumeyye Erdogan i supruga zamjenika premijera Bulenta Arinca Munevver Arinc, donirale su novac. Skupljeno je ukupno 3.000 turskih lira i 1.895 eura”, istakla je Tanok – Šehbajraktarević u izjavi za agenciju Anadolija.

Ona je podsjetila je da ovo nije prvi put da Centar sarađuje sa Udruženjem Majke enklave Srebrenica i Žepa.

U Bursi je od 5. do 11. jula održana manifestacija pod nazivom “Sedmica za Bosnu” tokom koje je skupljen novac za pomoć majkama, sestrama i porodicama šehida Srebrenice. Novac je predat načelniku opštine Bursa Recepu Altepeu, koji ga je na osnovu saradnje sa centrom “Istanbul” predao predsjednici Feyzi Tanok -Šehbajraktarević.

Opština Bursa je, povodom ovogodišnjeg obilježavanja genocida u Srebrenici, u saradnji sa Edukaciono-kulturnim centrom “Istanbul” od Udruženja Majke enklave Srebrenica i Žepa kupila “Cvijet Srebrenice”, simbol patnje naroda tog kraja, koji je potom dijelila građanima.

KOMENTARI