instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Donijeli dvije titule prvaka u Sanski Most

Donijeli dvije titule prvaka u Sanski Most

Članovi Judo kluba „Sana“ novi uspjeh su ostvarili u Lukavcu na prvenstvu FBiH  koje je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za državno prvenstvo . U Sanski Most su donijeli dvije titule prvaka, te dvije titula viceprvaka FBiH i još osvojene dvije bronzane medalje.

Zlatnim medaljam su se okitili mlađa kadetkinja Adna Nalić sa tri pobjede u uzrastu U15 i i Imran Muhtari sa tri pobjede u uzrastu juniora U21, a on  je u uzrastu kadeta U15 osvojio i bronzanu medalju. Treba istaći da je ovo izuzetan uspjeh mladog Imrana obzirom da je tek prva godina kadeta.

Srebrne medalje osvojili su Edin Dunić – tri pobjede i Din Delić sa dvije pobjede. Bronzanu medalju osvojio je i Adem Sinanović sa dvije pobjede u izuzetno teškoj konkurenciji.

Plasman na Državno prvenstvo kao petoplasirani ostvarili su još i Dino Đumišić i Lamija Alihodžić, kao i Muamer Čirkić u uzrastu U15 i uzrastu U21, a bitno je istaći da je Muamer imao najteže mečeve pa je tako u kadetima odradio pet borbi i u juniorima četiri borbe. 

Trener Judo kluba „Sana“, Muhamed Kolaković, čeestitao je svojim mladim takimičarima na još jednom velikom uspjehu.

„ Slijedi Europski judo kup u Sarajevu 20. i 21. aprila, a na kojem će nastupiti naša četiri takmičara u konkurwenciji U15.Na europskom takmičenju prijavljeno je 13 zemalja i dat će mo sve od sebe da napravimo što bolji uspjeh.“, rekao je trener Kolaković.

KOMENTARI