instant fap
Naslovnicainmedia danas

Dr. Elvira Serdarević: Pomislite na nas koji ne možemo ostati kod kuće

Dr. Elvira Serdarević: Pomislite na nas koji ne možemo ostati kod kuće

Ovih dana neki od vas se mozda osjećaju uplašeno, stješnjeni u stanovima, kućama. Sa svih strana upozorenja, smanjite kretanje na minimum, izjegavajte grupisanja i slično.

Jasno je da takve poruke unose nemir, izazivaju strah, ali daju više slobodnog vremena kod kuće. Zbog prirode moga posla nikad nemam dovoljno slobodnog vremena, ali ono koje imam, pokušavam kvalitetno iskoristiti. Pogledajte kroz prozor, sunce već nesebično sija, zove, ptičice pjevaju, pčelice zuje. Život! 

Skrenite misli sa ograničenja, zabrana, otvorite prozore, izadjite u avlije, bašče. Vrijeme je sjetve, okušajte se u tome, u njivi, bašči, na prozoru, terasi. Iskoristite sav prostor koji imate. Divan je osjećaj, svojim prstima staviti sjemenku u zemlju i nestrpljivo čekati da proklija, gledati kako raste. Biljke su život, kao djeca, trebaju vas.

Često kazem, to je moja psihoterapija. Čitajte! Mene svaka knjiga odvede u novi svijet. Sigurna sam da ima još načina da se ovaj period lakše prebrodi, bez osjećaja da nešto čekamo i da nas to plaši.

Radite nešto što vas usrećuje, ali kod svoje kuće. Pomislite na nas, koji ne mozemo ostati kod kuće, bez obzira šta je “napolju”.

Lijep i sunčan dan vam želim.

KOMENTARI