instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Dragan Bursać: Povratak u budućnost Milorada Dodika

Dragan Bursać: Povratak u budućnost Milorada Dodika

Na svom lebdećem Majbahu, ispred potpuno urušenog Banskog dvora, Milorad Dodik, Joda od bezmalo 100 ljeta, saopštava narodu, preko 5D podsvjesnih projektora, da se više neće baviti politikom.

Milorad Dodik je odlučio da će ljeta gospodnjeg 2050., osnovati nevladinu organizaciju koja bi se bavila borbom protiv nasilja. Što baš u drugoj polovini 21. vijeka, pitaće se pitac vrli?

Posve jednostavno. Vratila mu se, da prostite, energija.

– Moj mandat je do onog momenta dok me narod bira i do tada ću biti ovdje. Kad ne budem, sposoban sam baviti se drugim poslom. Energija mi se vratila, kao i snaga i želja – istakao je Dodik u najnovijem, virtuelnom gostovanju na jednoj sarajevskoj televiziji.

Dodik je za kraj poručio da mu je izlazna strategija  formiranje nevladine organizacije koja će se boriti protiv nasilja u BiH.

I istinu zbori. Narod srpski, zapadno od Drine, kako sada stvari stoje, biraće Milorada Dodika za svog glavara do iznemoglosti. Narodne i Miloradove. Što će po biološkim parametrima biti negdje do 2050. Bez šale. Objektivno, kome je do šale, kad je Dodik i vječna vlast u pitanju. Osim Dodiku, nikome. Ima pravo Mile što slijepo vjeruje u sado-mazohistički odnos sa svojim plebejcima. Do sada nije omanuo u procjeni.

A, što se tiče sposobnosti, horoskopa, vještina, geostrateške igre velikih sila, zdravlja i, na kraju, energije, i tu mu je fortuna naklonjena. Zdrav, prav, sa kilavom opozicijom, još kilavijim sudstvom i najkilavijom Međunarodnom zajednicom, Dodik je vaistinu prepušten biologiji, privatnoj sreći i svojoj volji.

Jer.

Milorada Dodika zvanične sudske vlasti njegove zemlje, Bosne I Hercegovine, NE MOGU niti na saslušanje obično pozvati. Za njega je sudstvo krivi klinac. Bukvalno. Gomila autističnih senilnih nesposobnjakovića, koje baš ovakvim epitetima časti Dodik. Oni nisu bili u stanju pozvati na odgovornost predsjednika Republike Srpske za referendum. Nisu bili u stanju uvesti organičenje kretanja, izuzimanje ličnih dokumenata, nisu u stanju reći bilo šta…

A, da, oni ne govore. To radi Međunarodna zajednica. A tzv. Međunarodnoj zajednici ne mili se nešto poduzeti po pitanju Dodika. Ovaj put su Francuzi rekli da im ne pada na pamet talasati i Baju buditi. Naredni put to može biti neko drugi, nevažno je…Tek, Dodik se boji Međunarodne zajednice, koliko i tajkun saobraćajnog policajca.

U takvoj konstelaciji snaga, lako je zamisliti 2050. godinu i svijet išaran bezbrojnim globalnim mrežama, svijet u kome su iskorijenjene danas neizlječive bolesti, glad i siromaštvo… Sa druge strane, malo teže je izmaštati da se u jednoj prćiji na Balkanu, u isto vrijeme, politička partija SNSD/Milorad Dodik, recimo 9. januara na Dan intergalaktičke nezavisnosti Republike Srpske, preimenuje u NVO.

Futurama među Srbima

Oooo, kakav će to dan biti! Na svom lebdećem Majbahu, ispred potpuno urušenog Banskog dvora, Milorad Dodik, Joda od bezmalo 100 ljeta, saopštava narodu, preko 5D podsvjesnih projektora, da se više neće baviti politikom. Starac Fočo, Rajko Vasić, pokušava džedajskim mačem da si oduzme metuzalemski żivot, Mladen Ivanić direktno iz podmlatka PDP-a, odlučuje da se ponovo aktivira. Smjenjuje multimilijardere i starce Crnadka i Borenovića, i odlučuje da prvim pansvemirskim letom ode u Njujork. Tek tako.

Nekadašnji SDS, koji se u međuvremenu podijelio na 103 partije, odlučuje da je vrijeme da se ujedini u tri vrlo bitne političke organizacije. SDS-preci, SDS-potomci, SDS-intergalaktički guslari, a sve ne bi li se kako dočepali vlasti, koja im izmiče više od šest decenija.

Svijet sa uzbuđenjem prati razvoj situcije u, i od boga i od naroda zaboravljenoj enklavi Republika Srpska. Zašto? Naprosto, jer je to zadnje mjesto bijede i jer tu još postoji čovjek koji je na vlasti 60 godina.

Raspisuju se vanredni izbori za sve nivoe vlasti, a Milorad Dodik i njegov NVO imaju savjetodavnu, mirovnu ulogu. Pored toga, dabome, za pozamašnu sumu tokena, savjetuju koga stignu, kako doći na vlast. Posao cvjeta. Rajko Vasić je opet u sedlu, samo namjesto potkošulje silovateljke, nosi Gučijev sako i Gugl naočale sa Pradinim okvirima.

NVO-Milorad Dodik radi bolje od kineskog odjeljenja elektroprivrede Republike Srpske i indijskog rudnika Stanari. Dodikov NVO je jači i od italijanskih Šuma Republike Srpske i od kirgistanskih sporih meditativnih Željeznica RS-a zajedno.

Međugalaktička zajednica, sastavljena od izbranih predstavnika Alfe Kentauri, nesvrstanih iz Mliječnog Puta i dvojice nezavisnih promatrača iz Gradačca, zadovoljno trlja ruke. Konačno je došao kraj jedne ere! Mediji od Andromede do Rijeke Crnojevića bruje o silasku sa vlasti zadnjeg autaraha u poznatom dijelu Kosmosa…

Igor Radojičić, doživotni gradonačelnik Banjaluke, u zoru izbora 2. oktobra 2050. godine, objavljuje da je konačno pronašao pejsažnog arhitektu i da će Banjaluka dobiti redovno grijanje. Aleluja!

Mir u Kosmosu! Građani levitirajući izlaze na svoja izborna mjesta i u umočitačima određuju ko će ih voditi naredne 4 godine.

Imamo osmog putnika

Sistem je pao negdje oko 22h, 2. oktobra 2050. Čudna očitavanja u umočitaču, do sada nezabilježena u Mliječnom Putu, uznemirila su i Intergalaktičko vijeće.

Rezultati izbora pokazuju da je pobjednik Milorad Dodik/SNSD, iako ih nema na listama. Dodik se ograđuje i kaže kako je riječ o originalnim umočitačima licenciranim od strane koncerna “Mask-Rimac”. I u pravu je, potvrđuje Intergalaktičko vijeće.

Rezultati izbora iz 2050. pokazuju da je narod gotovo plebiscitarno izabrao Dodika za novog/starog šefa svoje zabiti, jer drugačije ne zna, niti umije. Život bez Dodika je nezamisliv u Republici Srpskoj! U narodnom umu je tako urezano.

I dešava se nezamislivo. Prvi put, starac od blizu 100 godina, Milorad Dodik, mora ostati na vlasti, jer ne postoji alternativa u očima naroda. Ovo potvrđuje i akademik Tunjo Filipović, koji se upravo vratio sa odmora na Plutonu.

Nevoljko, Mile se vraća na vlast, a u klonskoj fabrici namjenske biomase u Konjicu, tajno se radi na konstrukciji humanoida-MILE 2.0.1. , kako bi isti za par godina odmijenio original i nastavio upravljati narodom, koji bez Dodika, bukvalno, ne zna živjeti.

Vidite, sva nezgodacija je što u ovoj SF priči može da se pobije, jebi ga, sve osim fakta, da, bez biologije, Mile neće sići sa vlasti, pa makar to bila i 2050. Jer ste vi tako tražili.

KOMENTARI