instant fap

Drva u vrijednosti 4660 KM donirana za 20 porodica u BiH

Drva u vrijednosti 4660 KM donirana za 20 porodica u BiH

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uz podršku Bosanskog kulturnog društva -BCS Hilal iz Engleske u dvanaestom mjesecu 2018. godine realizirala akciju doniranja drva za grijanje.

Nekoliko dana početkom decembra je bilo izuzetno hladno, a nama su se u većem broju javljale porodice i stare osobe koje žive same sa molbom i pitanjima u vezi doniranja drva. Tako smo pokrenuli, i evo, realizirali akciju doniranja drva i to u 8 općina širom BiH.

Ovaj vid pomoći pružili smo za 20 porodica, među kojima najviše starih osoba bez adekvatne skrbi, kao i porodicama pogođenih bolešću nosioca njihovih domaćinstva.

Drva smo uručili porodicama u Kaknju, Bugojnu, Tomislavgradu, Maglaju, Sanskom Mostu te na širim područjima Tuzle i Istočne Bosne.

Ukupna vrijednost drva doniranih za grijanje u ovoj akciji je iznosila 4660 KM.

Najsrdačnije se zahvaljujemo prijateljima iz “HIlala” koji su podržali ovu akciju i bili uzrok da naši stari i siromašni sugrađani imaju toplu kuću tokom ove zime.

Za svu njihovu dobrotu, nesebičnost i spremnost da pomognu potrebnima molimo da im Uzvišeni Allah podari svako dobro i uspjeh u životu.

podjeladrva6
podjeladrva2
podjeladrva3
podjeladrva12
podjeladrva5
podjeladrva11

KOMENTARI