instant fap
Naslovnicainmedia danas

Edin Jakupović jedan od zaslužnih za uspješne generacije sanskih nogometaša

Edin Jakupović jedan od zaslužnih za uspješne generacije sanskih nogometaša

Edin Jakupović je jedan od zaslužnih za uspješne generacije sanskih nogometaša sa kojima je osvajao brojne trofeje. On je i aktuelni predsjednik Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja općine Sanski Most i zaslužan je za uspjeh sanskog školskog sporta na nivou Unsko – sanskog kantona.

NK Podgrmeč je poznat kao rasadnik mladih talenata. Većima igrača danas čini okosnicu prvog tima, a veliki broj njih je karijeru nastavio u većim bh. i inostranim klubovima. Bitno je naglasiti da su skoro svi ovi igrači još kao dječaci prve nogometne korake, znanja i vještne naučili od prof. Edina Jakupovića, trenera pjetlića u klubu. On je jedan od zaslužnih za uspješne generacije sanskih nogometaša. 

Rođen 4.8.1969. u Sanskom Mostu gdje završava osnovnu i srednju školu, dok na fakultetu u Novom Sadu stiče zvanje profesora fizičkog vaspitanja i sporta i dipl. trener fudbala.

Prvo je 6 godina radio u novosadskoj školi fudbala „Vojvodina“. Po povratku u rodni grad 1997.godine počinje raditi kao pomoćni i kondicioni trener u NK „Podgrmeč“, a kasnije i kao prvi trener u „Radničkom“ iz Zdene. Paralelno je radio u oba kluba sa mlađim kategorijama. I sa „Radničkim“ i „Podgrmečom“ stigao je do Prve B lige. Sa juniorima je igrao finale omladinske lige BiH, plasman 4. mjesto u državi. Od 2011.godine radi isključivo sa pjetlićima NK „Podgrmeč“ sa kojima je osvojio veliki broj turnira i liga za mlađe igrače.

Od međunarodnih turnira treba izdvojiti odlično 2. i 3. mjesto na svjetskom turniru mladih u Roveretu Italija 2017. i 2019. godine Prof. Jakupović je zaposlen Mješovitoj srednjoj školi od 1998. godine a tri mandata je predsjednik Udruženja pedagoga tjesnog odgoja općine Sanski Most. Udruženje je osnovano 2007. godine i glavni je nosioc svih aktivnosti vezanih za školski sport djece i omladine Sanskog Mosta.

U posljednjih 13 godina je školski sport podignut na visok nivo u USK. Udruženje svake godine organizira općinska i kantonalna takmičenja, a sanski učenici pojedinačno i ekipno pobjeđuju u svim sportovima na nivou USK. Tri puta zaredom su prvaci kantona u nogometu 2016., 2017. i 2018., a 2019. su bili drugi.

Osvojena su i prva mjesta u ženskoj košarci i rukometu, a poseban uspjeh je ostvaren u atletici gdje su ekipno i pojedinčcno najbolji u 2017. i 2019 godini. Da je dobar rad Udruženja prepoznat govori i zahvalnica Općine za doprinos razvoju školskog sporta u 2015. godini.

KOMENTARI