instant fap
NaslovnicaSport

Edis Mulalić dobio otkaz u Željezničaru: Nije pošteno da su mediji za to saznali prije mene!

Edis Mulalić dobio otkaz u Željezničaru: Nije pošteno da su mediji za to saznali prije mene!

Nisam očekivao niti se nadao otkazu. Europa je bila izgubljena, uspjeli smo vratiti klub u borbu za istu i evo kako nam se vraća

Edis Mulalić je klupu Željezničara preuzeo krajem rujna, a na klupi je naslijedio Vladu Čapljića koji je plave tada vodio samo 17 dana. S Grbavice su tada saopćili da je Mulalić dugoročno rješenje i da će imati maksimalnu podršku i povjerenje rukovodstva.

Mulalić je debi na klupi imao u 106. Sarajevskom derbiju i upisao je pobjedu protiv gradskog rivala od 1:0, a srca navijača je osvojio kada se nakon isključenja popeo na krov tunela koji vodi u svlačionice i s njega davao upute svojim igračima.

Preuzeo je momčad koja se nalazila na osmoj poziciji te stigao na korak do plasmana u Europu. Međutim, čelni ljudi kluba su smatrali da to nije dovoljno dobro. Unatoč skoru od 12 pobjeda, 4 remija i 3 poraza u prvenstvu…

“Evo prvi put od vas to čujem. Valjda to tako treba. Naravno da sam razočaran i teško mi je. Nije lijep način na koji sam obaviješten o otkazu, niti mislim da sam to zaslužio,” javio se Edis Mulalić za SportSport.ba.

“Nisam očekivao niti se nadao otkazu. Europa je bila izgubljena, uspjeli smo vratiti klub u borbu za istu i evo kako nam se vraća. Priznajem krivnju za poraz od Slobode u Kupu, toga mi je najviše žao, ali mislim da naši rezultati nisu bili nimalo loši. Statistika, uostalom, sve kaže.”

“Čista i svijetla obraza napuštam klub. Dao sam 3000 posto sebe u ovoj polusezoni. Još jednom, nije pošteno da mediji saznaju prije mene da sam bivši. Volim Želju, živim za taj klub i smatram da smo na jako grub način otpisani. Bila je priča kako je Edis dugoročno rječenje itd…, a evo gledajte sada. Imam svašta da kažem i reći ću za dan-dva.”

Priopćenje Željezničara prenosimo u cijelosti:

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar nakon današnje utakmice 29. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su Željezničar i Rudar Prijedor remizirali rezultatom 1-1, donijelo je odluku o razrješenju dužnosti šefa stručnog štaba, Edisa Mulalića i njegovih pomoćnika, Elvisa Karića i Anela Hidića.

Iako su stručnom štabu omogućeni vrhunski uslovi za rad za bosnanskohercegovačke prilike, igrama na terenu ekipa nije ostvarila rezultatske ciljeve Kluba.

Uzimajući u obzir odgovornost Upravnog i Nadzornog odbora koji su Mulaliću ukazali povjerenje, članovi oba odbora će iz moralnih razloga ponuditi svoje mandate na raspolaganje Skupštini Kluba, čija će se vanredna sjednica održati u toku mjeseca juna.

Ekipu će na posljednjoj utakmici sezone sa Slavijom voditi dosadašnji tim menadžer, Haris Alihodžić.

KOMENTARI