instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Edukacija o ishrani muznih grla

Edukacija o ishrani muznih grla

U okviru nastavka provedbe Farma II Projekta, Savez lokalnih udruženja poljoprivrednika općine Sanski Most, jučer je za svoje članove organizovao stručno predavanje o ishrani muznih grla.

Predavanje je organizovano s ciljem dodatnog razvoja mljekarskog sektora, kako bi ovdašnji farmeri u konačnici postigli što bolji kvalitet mlijeka i mliječnih proizvoda.

U uvodnom dijelu predavanja predstavljene su dosadašnje i planirane aktivnosti Farma II Projekta, koji je i do sada bio na usluzi ovdašnjim poljoprivrednicima, te im na različite načine pružao podršku u razvoju i unaprijeđenju poljoprivredne proizvodnje.

Predavanje je održao eminentni stručnjak iz ove oblasti prof. dr. Darko Grbeša, koji je govorio o važnosti pravilne ishrane muznih grla, te kako na taj način povećati kapacitet proizvodnje mlijeka. Inače, proizvodnja mlijeka i stočne hrane dvije su oblasti međusobno povezane i veoma važne za poljoprivredne proizvođače.

Projekat FARMA II je petogodišnji projekat razvoja poljoprivrede i poljoprivrednog poduzetništva, koji je usmjeren ka razvoju tržišno orijentisane poljoprivrede, smanjenju ruralnog siromaštva i jačanju konkurentnosti bh. poljoprivrednih proizvođača i preduzeća. Projekt je podržan od strane USAID-a – Američke agencije za međunarodni razvoj, i SIDA-e – Švedske agencije za međunarodni razvoj.

Projekt nastavlja svoje aktivnosti i u 2020. godini.

KOMENTARI