instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Edukacija žena o društevnim mrežama

Edukacija žena o društevnim mrežama

„Mogućnosti i značaj društvenih mreža za osobnu upotrebu i promociju koristeći nove mobilne tehnologije“, naziv je predavanje koje je danas održano za predstavnice više udruženja i nevladinog sektora u Sanskom Mostu.

Ovome predavanju prisustvovale su žene iz Sanskog Mosta, Bosanskog Petrovca i Ključa i radi se o jednoj od aktivnosti u sklopu projekta koji nosi naziv „Osnaživanje uloge žena u javnom životu Unsko-sanskog kantona“. Ovaj projekat provodi portal „Reprezent“ iz Velike Kladuše, a finansijski je pomognut od strane USAID-a.

O pomenutoj temi učesnicama današnje edukacije govorila je Maja Ćalović, urednica društvenih mreža u Media centru u Sarajevu, zadužena za kreiranje i porvođene digitalne strategije organizacije.

Radi se o osobi sa dugogodišnjim iskustvom u radu s vladinim i nevladinim organizacijama na kreiranju komunikacijskih strategija i strategija društvenih mreža, kao i obučavanju medijskih djelatnika u radu s novim i mobilnim tehnologijama.

Inače, u sklopu pomenutog projekta planira se ostvarti niz različitih sadržaja kao što su video prilozi i priče o uspješnim ženama iz različitih oblasti društvenog života, kao i o nevladinim organizacijama i udruženjima. 

KOMENTARI