instant fap

EKSKLUZIVNO: Posljednji razgovor Mišković-Dodik- Radončić

Prema tvrdnjama beogradskih istražno-policijskih organa koji su mjesecima prije privođenja operativno pratili i sigurnosno pokrivali najvećeg srbijanskog (i regionalnog) tajkuna Miroslava Miškovića, jedan od posljednjih telefonskih poziva sa slobode, Mišković je vodio sa svojim prijateljima i poslovnim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem.

 

Prema ovim izvorima, Mišković je u utorak, 11. decembra negdje oko 17 časova (15-ak sati uoči hapšenja) pozvao telefonom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji se u tom trenutku nalazio na pregovorima lidera šest stranaka koji se održavao u Sarajevu, u Radončićevom „Twist Toweru“.

„ Đe si, legendo, šta ti ovo rade, stvarno nema smisla…“, kazao je Dodik, pa nakon nekoliko dodatnih rečenica podrške dodao: „Evo hoće jedan naš zajednički drug da te pozdravi“.

Slušalicu potom preuzima Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i utemeljitelj Saveza za bolju budućnost: „Gdje si, prijatelju, šta se to tamo kod vas događa…ah, da, da… drži se!“ (S. B.)

(Detaljnije u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, 20. decembra)

KOMENTARI