instant fap
NaslovnicaSport

Elvir Rahimić: Najveći nam je problem individualni kvalitet igrača

Elvir Rahimić: Najveći nam je problem individualni kvalitet igrača

“Utakmica je bila teška, nije bilo mnogo šansi. Bilo je borbe, duela, ali i grešaka. Teško je reći nešto konkretno o utakmici. Svako igra da pobjeđuje i to je naš cilj. Računamo na svakog igrača koji je tu. Svaki susret pokazuje sa čim raspolažu naši igrači. Ovaj susret je pokazao da moramo popraviti mnogo stvari ako želimo da u budućnosti pobjeđujemo. Veliki hendikep je bio što šef stručnog štaba Petev nije bio tu. Momci su dali sve od sebe, borili su se, ali to je malo u fudbalu. Potreban je kvalitet, individualni i mislim da je to naš najveći problem”, rekao je Rahimić nakon susreta i dodao:

“Kostarika je jedna ozbiljna selekcija i to je i večeras pokazala. Imaju kvalitetne igrače i teško je igrati protiv njih. Ne volimo da izdvajam nikoga posebno. Opet kažem da su svi momci dali svoj maksimum. U nekim stvarima nije išlo i nadam se da će i oni shvatiti gdje su griješili. Iz svakog susreta se može izvući i najbolje i najgore. Probat ćemo napraviit što bolju analizu, a sada nas čeka mnogo teška utakmica protiv Francuza.”

“Veliki problem za igrače je ako ne igraju u svojim klubovima. To se odmah vidi na terenu, jer tada igrač nije dovoljno skoncentrisan. Nadamo se da ćemo za Francusku biti što spremniji i sviježiji. Probat ćemo učiniti sve da napravimo što bolji rezultat na Grbavici.”

BiH 31. marta na Grbavici u susretu drugog kola kvalifikacija za SP 2022 dočekuje Francusku.

KOMENTARI