instant fap
NaslovnicaSport

Enver Šljivar najveća atrakcija u Evropi

Enver Šljivar najveća atrakcija u Evropi

Bosanac sa švicarskom adresom postao je u posljednje dvije godine najatraktivniji kikbokser u Evropi. Osim što iza sebe ima titule u superteškoj kategoriji K1 za prvaka svijeta i Evrope kao i u thai boksu, Enver Šljivar je postao atraktivan iz drugih razloga. Gotovo sve svoje protivnike slama nokautima, što gledaoci posebno vole. 

Zato organizatori najvećih kikboks manifestacija nastoje Šljivara dovesti na turnire kako zbog atraktivnosti tako i zbog gledalaca. Zbog toga za mečeve u njemačkom Kasselu 15. juna gdje nastupaju četiri najjača u Evropi (Šljivar, Blendi, Daniel Stefanovski, i Janu De Kruz) sala od 6000 mjesta je već rasprodana. Isto tako samo sedam dana kasnije gdje Šljivar boksuje sa divom Viktorom Bogutzki traži se karta više.

– Za neke bi ovo bilo ubitačno, jer ukoliko pobijedim prvi meč 15. Juna imao bih istu veče još jedan pa za sedam dana veliki dvoboj sa Viktorom, ali za mene je to sasvim normalno. Ja imao mečeve ili ne svaki dan provodim na treninzima po pet sati. Uz to sazrio sam kao ličnost, a kad je takav spoj onda ni pobijede ne izostaju – rekao nam je Enver u telefonskom razgovoru koji od 44 meča ima 38 nokauta.

(O.B./Sportske.ba)

KOMENTARI