instant fap
NaslovnicaSport

Euro 2016: Zabrana točenja alkohola prije utakmice Engleska – Vels

Euro 2016: Zabrana točenja alkohola prije utakmice Engleska – Vels

Navijači Engleske i Velsa neće moći konzumirati alkohol 24 sata uoči ogleda njihovih reprezentacija u Lensu na Euro 2016.

Utakmica drugog kola grupe B igraće se u četvrtak 16. juna, a zabrana će trajati 24 sata počevši od šest sati ujutru po lokalnom vremenu. Najavljeno je da će vlasti pretraživati automobile u potrazi za alkoholom. Navijačima koji ne posjeduju kartu za utakmicu ili fan zonu biće zabranjen dolazak u grad. Točenje alkohola biće dozvoljeno samo u fan zoni.

Britanska policija je preporučila pristalicama koje nemaju kartu da idu u Lille ili u neki drugi grad koji će imati fan zonu, kako bi gledali utakmicu.

Francuske vlasti su navele da će svaka utakmica u Lensu imati isti režim zabrane točenja alkohola tokom Evropskog prvenstva. U ovom gradu igraće se još dvije utakmice grupne faze i jedna osmina finala. Albanija i Švajcarska sastaće se 11. juna u prvom kolu grupe A, a Češka Republika i Turska 21. juna u trećem kolu grupe D. Duel osmine finala na programu je 25. juna.

Zanimljivo je da će na Euro 2016 učestvovati čak tri reprezentacije iz Velike Britanije, Engleska, Vels i Sjeverna Irska. Policija procjenjuje da će sa otoka u Francusku doći između 350.000 i 500.000 navijača. Navijači iz Velike Britanije kupili su oko 250.000 ulaznica, a bilo je upućeno čak 1,6 miliona zahtjeva.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 10. juna do 10. jula, a utakmice će se igrati na deset stadiona u devet gradova.

KOMENTARI