instant fap
NaslovnicaMagazin

Europska zemlja u kojoj prema zakonu morate otvoriti vrata doma svakome tko treba na zahod

Europska zemlja u kojoj prema zakonu morate otvoriti vrata doma svakome tko treba na zahod

U svojim počecima ljudi su se mogli vrzmati Škotskom kako su htjeli, a navodno vam niti danas nema tko što prigovoriti zatražite li pristup WC-u…

Škotskoj postoji pregršt zakona koji su postojali prije mnogo godina, a koji, tehnički govoreći, nisu ukinuti, a u nekim slučajevima nisu ni zakonski doneseni zbog elementa običajnog prava škotskog sustava, piše Scotsman.com

A jedan od neobičnih i zastarjelih zakona obvezuje građane da svakome tko pokuca na vratadopusti korištenje njihovog WC-a. Čini se da je ovaj “zakon” nešto više od tradicije ili pristojnog običaja.

Ulazak na imanja nekoć bio legalan u Škotskoj zbog zakona koji je dopuštao slobodan prolaz ljudima kroz zemlju. Autori na Scotsman.com smatraju kako bi upravo iz tog zakona mogao proizlaziti i ovaj drugi, “zahodski”.

Danas pak pravilo o slobodnom kretanju koristi planinarima. Zakon ne pokriva kampiranje ili štetu na imovini jer postoji suvremeni zakon o neovlaštenom ulasku na posjed – u teoriji, možete prošetati posjedom i nastaviti put savršeno legalno. Međutim, svako lutanje privatnim posjedima ipak činite na vlastitu odgovornost.

KOMENTARI