instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Facebook i Twitter blokirali Donalda Trumpa

Facebook i Twitter blokirali Donalda Trumpa

DONALD TRUMP blokiran je na Facebooku i Twitteru zbog upornog kršenja pravila tih društvenih mreža nakon što su njegovi pristaše uletjeli u zgradu Kapitola, javio je BBC.

Tijekom nereda, u kojima je živote izgubilo četvero ljudi, Trump je objavio video u kojem je ljudima poručio da odu doma.

“Volimo vas”, napisao je prije nego što je dodao: “Ukrali su nam izbore.”

“Ovo su bili lažni izbori, ali ne možemo ići na ruku tim ljudima, moramo biti mirni”, napisao je.

Zbog posljednjeg poteza Facebooka i Twittera Trump ne može komunicirati sa svojih 88 milijuna pratitelja na Twitteru i 35 milijuna na Facebooku.

Facebook je potvrdio da je Trumpova stranica na toj platformi blokirana na 24 sata, tijekom kojih neće moći ništa objavljivati.

“Uklonili smo Trumpov video jer vjerujemo da pridonosi, a ne umanjuje rizik od nasilja”, rekao je glasnogovornik Facebooka.

BBC javlja i da je Instagram blokirao Trumpov profil na 24 sata, a YouTube je uklonio njegov video.

“Utvrdili smo dva kršenja pravila na stranici predsjednika Trumpa, što rezultira 24-satnom blokadom te neće moći objavljivati na platformi tijekom 24 sata”, objavio je Facebookov Newsroom na Twitteru.

Twitter je pak objavio da su maknuli tri Trumpova tvita te da su blokirali profil, a zabrana korištenja ostat će ako ne ukloni sporne tvitove. Daljnja kršenja pravila te platforme mogu rezultirati trajnom zabranom korištenja, upozorili su.

KOMENTARI