instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Feaderalni zastupnici Zukić i Škaljo dobili prijeteće pismo: Ne pričajte o kladionicama, završit ćeš u gepeku

Feaderalni zastupnici Zukić i Škaljo dobili prijeteće pismo: Ne pričajte o kladionicama, završit ćeš u gepeku

Na adresu zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Amira Zukića i Omera Škalje stiglo je rukom pisano pismo u kojem im se prijeti da će, ako ne prestanu pričati o kladionicama, “završiti u gepeku“.

“Začepi usta“

-Začepi usta i ti i taj Škaljo, u gepeku ćete da završite. Zapamtio. Reci to svom šefu, stoji u prijetećoj poruci.

prijetece-pismo-kladionice2

Prijetnja je, sudeći prema sadržaju poruke, upućena zbog inicijative o donošenju izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak, kojim bi se jednako oporezivali svi dobici u kladionicama, što bi u konačnici značilo mnogo manji profit za vlasnike kladionica, a veći priliv sredstava u federalni budžet. Pokretači pomenute inicijative su upravo zastupnik Amir Zukić i njegov kolega Omer Škaljo.

prijetece-pismo-kladionice

Podsjećamo, slične prijetnje je Zukić dobijao i ranije, a tvrdi da ga i posljednja nije pokolebala u namjeri da istraje u nastojanjima da reguliše pitanje oporezivanja kladionica. Poštanski kod ispisan na koverti otkriva da je pismo poslano iz Busovače.

Istovremeno, prijeteće pismo gotovo identične sadržine stiglo je i na adresu predsjednika SDA i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

– Bakire, smiri one svoje, Zukića i Škalju, završit će u gepeku, virujte. Zapamtite, neka izbace kladionice iz usta – stoji u prijetećem pismu.

Policija obaviještena

Zukić u izjavi za Faktor kaže kako ga ni ove prijetnje neće zaplašiti.

– Obavijestio sam nadležnu policijsku upravu o anonimnoj prijetnji koja mi je upućena. Poručuju mi da začepim, ili će me voziti u gepeku. Ja bih samo želio da poručim autorima prijetnje da sam ja prevelik za gepek i da ih se ne bojim. Rješavanje pitanja kladionica je opće dobro i na tome ćemo istrajati – izjavio je Zukić u razgovoru za Faktor.

Postojeće zakonske regulative su, prema Zukićevim tvrdnjama, Federaciju BiH samo u prva tri mjeseca ove godine koštale najmanje 26 miliona KM.

(N. Pobrić/Faktor.ba)

KOMENTARI