instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Fikret Hodžić na suđenju prozvao Dragana Bursaća

Fikret Hodžić na suđenju prozvao Dragana Bursaća

Nastavak glavnog pretresa u slučaju “Respiratori” održano je jučer u Sudu Bosne i Hercegovine iznošenjem završnih riječi odbrane trećeoptuženog Fikreta Hodžića, a potom i odbrane četvrtooptužene Jelke Milićević.

Akteri tog predmeta terete se u vezi s nabavkom 100 respiratora, vrijednosti 10.530.000 KM, koje je, nakon proglašenja stanja nesreće u FBiH uzrokovnog  pandemijom koronavirusa u proljeće 2020. godine, za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) iz Kine uvezla firma ‘F. H. Srebrena malina’.

Fikret Hodžić je u završnoj riječi na svom suđenju pročitao dio teksta uglednog književnika i kolumniste portala Radiosarajevo.ba Dragana Bursaća, napisanog nakon što je afera otkrivena.

“I zato i jeste malinar tek puki kabadahijski četnik, čije ideološko zlodjelo je mnogostruko gore od nelegalne nabavke respiratora”, citirao je Fikret Hodžić tekst Dragana Bursaća, jučer, prilikom iznošenja završne riječi.

Optuženik Fikret Hodžić pri tome je kazao da je Bursać dio media plana koji je skovan da se sruši Fadil Novalić, a u koji su uključeni svi mediji u našoj zemlji.

Da se nikad i nikome, ne ponovi Dragan Bursać, jer, zamislite da je neko žrtvu holokausta nazvao nacistom”, dodao je Hodžić.

Na izjave Fikreta Hodžića reagovao je Dragan Bursać.

KOMENTARI