instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

FIRMA GANIĆ ZAVRŠILA ADAPTACIJU ABDESTHANE I GASULHANE U HAMZIBEGOVOJ DŽAMIJI

FIRMA GANIĆ ZAVRŠILA ADAPTACIJU ABDESTHANE I GASULHANE U HAMZIBEGOVOJ DŽAMIJI

U protekli petak su u centralnoj Hamzibegovoj džamiji puštene u upotrebu adaptirane abdesthane sa sanitarnim čvorovima, kao i gasulhana sa dvije savremene rashladne komore.

Ovaj projekat je prvi među planovima aktivnosti džematskog odbora Hamzibegovog džemata u ovoj godini, na čelu sa mutevelijom Kuburaš Husom.

Prema njegovim riječima, kompletan enterijer abdesthana, sanitarnih čvorova i gasulhane je detaljno renoviran, pri čemu je postojeća i dotrajala sanitarija zamijenjena novom, a pločice koje su bile podložne oštećenjima zamijenjene su kvalitetnim granitnim pločama.

Vrijedi istaknuti da su u gasulhani Hamzibegove džamije sada instalirane dvije rashladne komore s obzirom da se za tim odavno ukazala potreba, ponajviše iz razloga što su porodice naših merhumâ često “rasute” po svijetu, te se nekada na njihov dolazak na dženazu bližnjima čeka po nekoliko dana.

Možemo kazati da su ovim projektom i usluge našeg pokopnog preduzeća “Nur” koje se bavi prevozom umrlih osoba u BiH i iz inostranstva kompletirane i podignute na jedan respektabilan nivo.

Iz džematskog odbora Hamzibegovog džemata su uputili najtoplije riječi zahvale i hajr-dove svim džematlijama koji su se ugradili u ovo trajno i tako se upisali na listu onih, Kur'anom odabranih, dobročinitelja koji grade i održavaju Allahove džamije.

Neka Uzvišeni Gospodar podari bereketa u imecima svih dobročiniteljâ i neka ih milošću Svojom nagradi onoga Dana kada “ni imetak ni sinovi neće od koristi biti”.

Ovaj projekat je realizirala firma Ganić.

KOMENTARI