instant fap
NaslovnicaSport

Gazzetta piše kako se u vrijeme korona krize dogovara transfer Miralema Pjanića u Chelsea

Gazzetta piše kako se u vrijeme korona krize dogovara transfer Miralema Pjanića u Chelsea

Iako je fudbal u Europi zaleđen zbog korona virusa, fudbalski menadžeri nimalo ne miruju, te užurbano dogovaraju transfere za naredno ljeto.

Renomirana Gazzetta dello Sport kako se u utrku dovođenja Miralema Pjanića (29) PSG-u priključio i Chelsea koji ima neomoralnu ponudu za trenera Juventusa Mauruzija Sarrija.

Naime, Chelsea planira dobiti Pjanića tako što će Sarriju ponuditi zamjenu za njegovog miljenika igrača Jorinha kojeg je Sarri iz Napolija za sobom doveo u Chelsea i u kojeg ima ogromno povjerenje.

Pjaniću je, kao djetetu praktično odraslom u Francuskoj, sigurno atraktivniji PSG, no sve su opcije otvorene, a posebno ona – da li će Sarri uopšte voditi Juventus u narednoj sezoni.

Miralem Pjanić prema Transfermarktu vrijedi 65 miliona eura, a ugovorom je vezan za Juve do 2023. godine. Jorginho ima istu vrijednost, kao i isto trajanje ugovora sa Chelsea.

Ove sezone Jorginho je u 37 utakmica postigao sedam golova i dva puta asistirao, a Pjanić u 32 utakmice tri gola i četiri asistencije.

KOMENTARI