instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Gimnaziju ove godine upisalo 25 učenika

Gimnaziju ove godine upisalo 25 učenika

Završeni osnovci sa područja naše općine ovih dana odlučuju o svom daljem opredjeljenju i školovanju, tako da se pred većinu njih postavlja dilema oko izbora zanimanja, odnosno nastavka naobrazbe u okviru odgovarajuće obrazovne ustanove.

Oni koji žele nastaviti školovanje na području općine Sanski Most, imaju mogućnost upisa u tri srednjoškolske ustanove, među kojima je i sanska Gimnazija. Gimnazija Sanski Most ove godine u prvi razred planira upisati jedno odjeljenje od 25 učenika, što je postala praksa posljednjih nekoliko godina.

Već više godina unatrag sanska Gimnazija susreće se s velikim problemom koji je vezan za nedovoljan broj učenika koji žele da pohađaju ovu školsku ustanovu, zbog čega muku muče da formiraju odjeljenje u prvom razredu.

Zbog toga već odavno postoji intencija u Ministarstvu obrazovanja USK o integraciji Gimnazije u budući srednjoškolski centar.

Kako nam je potvrdio direktor ove obrazovne ustanove Nasution Kljunić, bez obzira na postojanje ovakve ideje čija realizacija je još uvijek neizvjesna, i u narednoj školskoj godini postojaće jedno odjeljenje gimnazijalaca, da li samostalno ili integrisano.

Nažalost, Gimnazija od svih obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini, pretrpjela je najveće posljedice ukupnih društvenih kretanja u poslednjoj deceniji.

KOMENTARI