instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Godina od ubistva biznismena kojeg je voljela BiH

Godina od ubistva biznismena kojeg je voljela BiH

Na današnji dan prošle godine ubijen je biznismen iz Banja Luke, Slaviša Krunić, kojeg je zbog dobročinstva voljela cijela BiH

Do sela Bosanski Milanovac, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, stiže se makadamskim putem, koji se vijugavo proteže podgrmečkim vrletima. U centru se nalazi obnovljena mjesna crkva, a dalje dva kilometra smjestio se zaselak Krunići, gdje je Slaviša Krunić, ubijeni banjalučki biznismen, prije par godina započeo izgradnju velikog i prostranog imanja nalik etno-selu.

Iako su godinu od ubistva Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića na optuženičkoj klupi Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35), ipak nalogodavac i motiv ni do danas nisu poznati.

Krunić i Pavlović brutalno su ubijeni u sačekuši u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša. Nakon višemjesečne istrage je podizanje optužnice te početak suđenja Đukanoviću i Baldu, optuženima za organizovanje Krunićevog ubistva, sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, te Gajiću, Krunićevom radniku, optuženom da je odavao informacije o njegovom kretanju.

Kobne noći, kada su ubijeni Krunić i Pavlović, ranjen je i Goran Ilić, vozač automobla u kojem su se vozili, a u razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača – Željko Kovačević

Na Krunićev džip je ispaljeno najmanje 36 hitaca. Krunić i Pavlović su na licu mjesta nastradali, dok je Ilić, kako je i sam ispričao pred banjalučkim Okružnim sudom, ranjen ispao iz auta te zapucao na dvije siluete u mraku.

Nakon zločina koji je šokirao BiH, Baldo je uhapšen iste večeri, Đukanović se predao nakon 52 dana skrivanja, a istraga je dovela i do hapšenja Gajića, Krunićevog čovjeka od povjerenja, pa je njegovo hapšenje izazvalo brojne reakcije javnosti.

Prema optužnici koja je podignuta krajem prošle godine, Đukanović i Baldo su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre u noći zločina.

U optužnici se navodi da je te večeri Baldo bio osmatrač i dojavljivač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu.

Gajića, koji je bio zaposlen u Krunićevom “Sector Securityju” i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva.

On je, prema optužnici, Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat Kovačević oprostio novčani dug. 

Od početka suđenja u februaru, održana su dva ročišta u ovom predmetu, ali je zbog novonastale situacije sa koronavirusom suđenje zasad otkazano.

KOMENTARI